ДУБАЙ

Дубай и Абу Даби – 5 нощувки и 4 вечери

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1: София - Абу Даби

Среща на летище София и полет за Абу Даби. Пристигане на летището и посрещане от българските водачи /представители на фирмата/. Трансфер и настаняване в хотел в Абу Даби. Вечеря при пристигане - Dinner box в стаята /включена в цената/.

Нощувка.

 

Ден 2: Абу Даби - Дубай

Закуска. Предстои ни целодневна обиколка на Абу Даби - столицата на Обединените Арабски Емирства /вкл. в цената/. Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи, молове и атракции.

Тук ни чака Бялата Джамия, най-голямата джамия в емирствата. Ще научим интересни неща за историята, културата и религията на местното население. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които ще връщаме спомените от посещението си. Красиво и великолепно!

Обиколката продължава през най-скъпият район на града Ал Батийн, където се намира и старият президентски дворец. Веднага след това ще открием и новият дворец на Шейха - Qasr Al Watan. Приказна архитектура и лукс. Ще посетим заседателната и балната зала за да разгледаме емблематични вещи от личната колекция на Шейха.

Ще се отбием за снимки и на крайбрeжната улица Корниш - истински красива крайбрежна променада.

За финала сме запазили най-големият тематичен парк в света Ferrari World /отвън/, в който сенамира най-бързото влакче в света, развиващо скорост от 240 км/ч.

Трансфер до Дубай и настаняване в хотел.

Вечеря в хотела и нощувка.

 

Ден 3: Дубай

Закуска. Днес ни чака чудесен тур през Нов Дубай /включен в цената/. Сутринта потегляме към Дубай Марина. Ще видим най-високата жилищна сграда в света Princess Tower, както и усуканата на 360 градуса Cayan Tower. Тук е и мястото за много снимки с невероятните небостъргачи наоколо, както и за колоритните, многомилионни яхти, акустирали в марината. Турът ни продължава към "осмото чудо на света" - изкуственият остров Палмата. Ще преминем по "стъблото", за да стигнем най-новият комплекс The Pointe, откъдето се открива прекрасна гледка към една от емблемите на Дубай - хотел Атлантис. Следва комплекса, наречен "Арабската Венеция" Madinat Jumeirah.

Това е и мястото, откъдето стават най-хубавите снимки към "позлатения" свръхлуксозен хотел Бурж Ал Араб. Нашият тур ще продължи през един от най-скъпите райони в Дубай Джумейра, където живеят местните жители и луксозните им къщи. Пътят ни ще премине през най-големия булевард на града и Финансовия център, стигайки до една от новите атракции - Рамката на Дубай /вкл. в цената/.

Трансфер и посещение на Дубай мол /включен в цената/ - най-големия търговски център в света и най-красивите танцуващи фонтани. По желание /срещу допълнително заплащане/ може да се качите на най-високата сграда в света Бурж Халифа - 828 метра/163 етажа. От наблюдателната площадка на 124-ти етаж се открива невероятна панорамна гледка! Дубай, небостъргачите наоколо, светлините, пустинята ... хоризонта са наоколо. А чудните танцуващи фонтани са в подножието – великолепни и незабравими.

Вечеря в ресторант в Дубай мол /включена в цената/.

Нощувка.

 

Ден 4: Дубай

Закуска. Свободно време или по желание полудневен тур - Чудните потайности на Стар Дубай с включен обяд и посещение на традиционна местна къща и чаша арабско кафе /срещу допълнително заплащане/.

Следобед - посещение на Музея на бъдещето /срещу допълнително заплащане, само билет/.

Вечерта, круиз с луксозна яхта по Дубай Марина /включен в пакетната цена/. Ще сме истински знаменитости с круиз по Дубай Марина с луксозна яхта. Това е една от най-големите яхти в Дубай. Ще преминем през уникалният изкуствен канал, оформящ Марината в Дубай, за да излезем в залива и да видим изкуственият остров "Палмата". Единствено на борда на този круиз ще видим още една от емблемите на Дубай, хотел Атлантис, намиращ се на върха на Палмата. Ще го видим от водата. Осветен и красив. На борда, ни чака кетъринг от 5* хотел и готвачи на живо, които ще приготвят храната ни пред нас.

Нощувка.

 

Ден 5: Дубай

Закуска. Посещение на най-голямата градина от естествени цветя в пустинята Miracle Garden / Чудните градини /срещу допълнително заплащане - с вкл. билет + транспорт/. Огромни цветни композиции от милиони живи растения, насред пясъците. Това са градини, които наистина си струва да се видят.

Следобяд - Сафари в пустинята с трансфер и вечеря /срещу допълнително заплащане/. Задължителна дестинация за всеки посетител на Дубай е Арабската пустиня и емблематичното сафари в нея. Ще се насладим на вълнуваща арабска вечер, потопени в традициите и културата на коренните жители на Дубай - бедуините.

Турът започва от хотела. Огромният джип ще се отправи към "червената пустиня", известна с червения си пясък и големи дюни. Ще започнем с дрифт-шоу. Ще стигнем до пустинен лагер и ще се настаним в него. Ще изпратим слънцето "изгубени" сред пясъците, защото пустинните залези са незабравими. Ще яздим камили, ще опитаме традиционно арабско наргиле, ще пием арабски чай, ще караме бъгита ... Това е мястото, където ни чака и богата вечеря под звездите, както и традиционна шоу програма.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 6: Дубай - Абу Даби - София

Закуска. Трансфер до летището в Абу Даби и полет за София. Пристигане на летище София.

 

ВАЖНО! Последователността на организацията по програмата е ориентировъчна и информация за поредността на мероприятията по дни и часове ще получите на място.