"Дефиле на младото вино", Пловдив

"Дефиле на младото вино", Пловдив

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Отпътуване в 7:30 ч. от София, Автогара Сердика. 

Посещение на Бочковския манастир, основан през XI век. Изиграл важна роля през годините, днес Бачковският манастир е втория по големина и значимост в България. Разполага с три църкви, костница и трапезария. В главния храм се пази една от чудотворните икони на Света Богородица в България. Отпътуване за Пловдив.

Пешеходна разходка в Стария град с възможност за посещение на Античния театър, Стадиона, църквата „Св. Св. Константин и Елена“, Етнографския музей и др. В уютната възрожденска атмосфера на неповторимите къщи в Стария град на Пловдив всеки ценител на виното може да се потопи в романтичната атмосфера на града и да се наслади на достойнствата на традиционната българска напитка. 

„Дефиле на младото вино” стартира през 2009 г., като двудневен празник - изключително бързо придобиващ популярност. Фестивалът вече е домакин на над 8000 посетители и 25 винарски изби от цялата страна, представящи своята продукция. 
По време на фестивала ще имате възможност да дегустирате бяло, червено и розе вина на едни от най-добрите български винарски изби. 

Отпътуване за София. Пристигане около 20:30 ч. на Автогара Сердика.