Промоционални Оферти

Празник на децата в Прага

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

Отпътуване от София с редовен полет на авиокомпания България Еър в 10:20 ч. Пристгане в Прага в 11:20ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*, централно разположен в Прага /след 14:00 ч/. Класическа обиколка на Прага - Старе место /2 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Старият град със Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Свети Николай, църквата "Света Богородица Тинска", Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час.Свободно време.

Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Свободен ден. По желание: Целодневна екскурзия в Дрезден с екскурзовод на български език. Нощувка. Екскурзията в Дрезден включва пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден - Цвингера, Старият кралски дворец, Фрауенкирхе, стената на Саксонските крале. В свободното време по желание могат да се посетят: Музеят Старите Зелени сводове в Кралския дворец - един от най-големите музеи съкровищници в света с богатствата на Август Силният,сред които уникални накити от злато, планински кристал, кехлибар, слонова кост, сребро и диаманти и други/необходима е предварителна онлайн резервация/; Галерията на Старите майстори - с произведения на Дюрер, Тициан и други/вход 14 евро/, купола на Фрауенкирхе на Дрезден, откъдето се разкрива великолепна панорама към Елба и целия Дрезден /вход 8.50 евро/, многобройните търговски центрове на Дрезден и други.Отпътуване за Прага в 16:00 ч.Пристигане в 18:30 ч.

Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Организирано посещение на зоологическата градина в Прага - призната за един от най-добрите Зоо паркове в света.Разположенa върху площ от 60 хектара с 13 обособени зони и над 10 км пещеходни алеи,могат да се видят животни от всички континенти, включително над 500 редки и застрашени вида. Вход - 14 евро на възрастен, 9 евро дете до 15 години.Свободно време за обяд. Следобед - организирано посещение на Ботаническата градина в Прага - място за отмора, наслада и забавление. Върху площ от 30 хиляди хектара, ще видите японски градини с рододендрони, петунии и божури, японски череши и кленове, северомериканска прерия, тропическа джунгла, средиземноморска градина, езерца, водопад и Бижуто на градината - Оранжерията Фата Моргана с уникална колекция от орхидеи и тропически пеперуди. Вход - 8 евро, деца до 15 години - 5 евро. Връщане в хотела. Свободно време.

Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Класическа обиколка на Прага - Мала Страна /3 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език. Необходимо е ползване на градски транспорт: Пражкия замък с готическата катедрала "Свети Вит" - най-старият храм в Прага и седалище на архиепископа. Градината в двора на чешкия Сенат, Малостранския площад с бароковия храм "Свети Николай", Детето на Прага и Карловия мост, свързващ Пражкия замък и Старе место, украсен с уникална колекция от 32 скулптури. Следобед по желание:посещение на Четирите музея в Стария град: Лего музея с повече от 100 макета, с които децата могат да играят неограничено; Музеят на стоманените фигури - 100 фигури на популярни филмови герои, направени изцяло от рециклиран метал, върху които може да се катериш и да играеш на воля; Музея на Илюзиите на Прага - интерактивен музей с любопитни инсталации със специален акцент върху Пражките забележителности, Къщата на пеперудите, в която без ограничения могат да се наблюдават стотици пеперуди от Амазонския басейн. Тук може да откриете красотата на пеперудите, да видите чудото на тяхното раждане и вълнуващият им многоцветен жизнен път.

Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище от рецепцията на хотела. 12:00 ч - излитане за София, пристигане в 14:50 ч.

 

*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата.