Коледни предложения

Зимна магия в Будапеща - 4 нощувки

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

Среща на летище София 2 часа преди полета.Чартърен полет за Братислава с авиокомпания European Air Charter.Трансфер до унгарската столица Будапеща (преход 200 км).Настаняване в хотел.

Нощувка.

 

Ден 2

Закуска.Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод - Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню.В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници; Националната галерия; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала "Свети Матияш" – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея(без влизане).Свободно време по "Ваци" – пешеходната улица, с най-популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав и разглеждане на Предколедните базари. По желание едночасова разходка с кораб по река Дунав.

Нощувка.

 

Ден 3

Закуска.По желание еднодневен тур до австрийската столица Виена.Панорамна обиколка на "Дунавската перла" с местен екскурзовод на български език – цветната къща на Хундертвассер, обиколка на Ринга, дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент, Колоната на чумата – поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г., катедралата "Свети Стефан" – най-голямата и прочута катедрала в Европа.Свободно време в центъра на града.Едночасов престой в парка Пратер. Връщане в Будапеща.

Нощувка.

 

Ден 4

По желание еднодневен тур "По големия завой на Дунава" - крепостта "Вишеград", Естергом и Сентендре.Естергом е старата столица на Унгария с най-голямата катедрала в Унгария.Спирка в Сентендре – кокетно градче, чиито старинни улички ще ни върнат във времето на художниците и първите сръбски емигранти - занаятчии, с дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти.Връщане в Будапеща.

Нощувка.

 

Ден 5

Закуска.Отпътуване за словашката столица Братислава.Пешеходна разходка в старата част на града – Новият мост, катедралата "Свети Мартен", в която е коронована императрица Мария Терезия, градския площад, кметството, архиепископалния дворец (в който са живяли Св. Св. Кирил и Методий) и кулата "Михалска брана". Трансфер до летището за полет за София. Пристигане на летище София.