Почивки Испания

Коста де Алмерия - хотел Playacapricho 4*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 София – Малага – Коста де Алмерия

Полет София – Малага на авиокомпания BULGARIA AIR в 15.50 ч. от аерогара София. Кацане в Малага в 18.40 ч. Трансфер с автобус /около 195 км/ до едно от на – известните курортни селища Рокетас де Мар на Коста де Алмерия, Андалусия, на брега на Средиземно море. Дюни, пустини, девствени плажове със ситен пясък, природни паркове, история и гастрономия. Всичко това и много повече можете да намерите в провинция Алмерия. Твърди се, че идва от арабския al-mariyya, което означава „кула на стражите". Провинция Алмерия предлага безкрайни контрасти от пейзажи, средиземноморски градчета, наситено сини води и пясъчни плажове, слънчеви дни и разнообразна гастрономия. Какво повече бихте искали? Настаняване в PLAYACAPRICHO HOTEL - 4****. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 Коста де Алмерия – столицата Алмерия

Закуска. Плаж или следобед допълнителна полудневна екскурзия до столицата на Коста де Алмерия. Столицата Алмерия - това е Вратата на Средиземно море - отворена, слънчева и топла. Коста де Алмерия разполага с всичко, за да бъде една от любимите дестинации за почивка. Но днес ви каним да се разходите и да опознаете едно от прекрасните и кътчета. Отпътуване за столицата Алмерия. Градът съхранява едно от най - добре запазените съкровища - Алкасаба на Алмерия. Следва посещение на тази арабска крепост, построена през първата половина на X в., откъдето се открива прекрасен изглед към целия град, пристанището и Средиземно море. Строежът започва през 955 г. от Абдераман III и е създадена с цел да бъде обширна военна крепост и да помещава седалището на правителството. Величието и е било признато от всички, които я посещавали - от крале, губернатори и стражи на Ал-Андалус до превземането на града от католическите монарси през 1489 г. Алкасаба никога няма да спре да ни изненадва, защото там са записани няколко кадъра от поредицата „Игра на тронове“, където се разиграват сцени от идиличния град Дорн. Ще имате и време да се изгубите по улиците на историческия център на града, да посетите красивата Катедрала, Музея на зехтина или една от най - старите църкви като църквата на Сантяго, както и да наблюдавате една от най - емблематичните сгради в града – „Английския лифт“ край корабния док, използван за товарене на минерали, пример и шедьовър на новото строителството от началото на ХХ в., характеризиращ се с използването на нови материали, като желязото. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3 Коста де Алмерия – Гранада - Алхамбра

Закуска. Плаж или допълнителна целодневна екскурзия до Гранада и посещение на двореца Алхамбра. Този ден можете да се насладите на Гранада и нейната грандиозна Алхамбра. Отпътуване и при пристигане следва разходка из историческия център на Гранада, която включва Катедралата, Кралския параклис с гробниците на първите католически крале Изабел и Фернандо, както и на тяхната дъщеря Хуана (входните музейни такси се заплащат отделно и на място). Разходка из стария квартал около Катедралата с многобройните ресторантчета и кафетерии, където можете да опитате местните специалитети тортиля дел сакромонте, патладжан с мед от тръстика или фасул със салата и шунка. Следва посещение на архитектурния комплекс. Ще се влезне из вътрешността на Алхамбра, ще се съзерцава величествения дворец на мавърската династия Насриди - един от върховете в ислямското изкуство и уникално красивите градини на Женералифе (UNESCO). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 Коста де Алмерия – Рокетас де Мар

Закуска. Свободно време за плаж, почивка или разходка из курортното селище Рокетас де Мар. Рокетас де Мар е един от най - популярните туристически градове в провинция Алмерия. Слънчева и плажна дестинация, която продължава да привлича хиляди туристи. Едно от най - емблематичните места в града е Замъкът Света Ана, укрепление от XVI в., първоначално е служило като крепост за защита на производството на сол от пиратски набези. Крепостта била разширена с течение на времето, около нея били построени стени и в крайна сметка тя се превърнала в замък. Замъкът Санта Ана е в сърцето на града, до плажа Бахадила. Може да се посети отвътре, а през лятото във вътрешния му двор обикновено се провеждат концерти на открито. От всяка от кулите му можете да се насладите на най - добрите гледки към Рокетас де Мар, а в ясни дни можете да видите и Кабо де Гата. На няколко метра от замъка се намира фарът на Рокетас де Мар. Другата забележителност е Арената за корида, открита през 2002 г. с капацитет за почти 8000 души със съществуващ Музей на бикоборството. Големи имена в коридата като Енрике Понсе, Ел Хули, Ривиера Ордонес или Ел Фанди, вече са имали участие тук, факт, известен като „солна мина“. Акцентът на годината е панаирът на Санта Ана, който се провежда всяка година около 26 юли. Няма крайбрежен град, който да не се гордее си със своята крайбрежна алея. Рокетас де Мар не е изключение и има най - дългата на брега на Алмерия, идеална за дълга разходка, наслаждавайки се на гледката към Средиземно море, започвайки от замъка Санта Ана и фара и продължавайки на юг до Природния парк Пунта Ентинас Сабинар. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5 Коста де Алмерия – Сиера Невада и Гуадикс

Закуска. Плаж или допълнителна целодневна екскурзия до Сиера Невада и Гуадикс. Пътуване през белите селца, разположени по южните склонове на Сиера Невада. Насладете се на типичната им архитектура с тесните криволичещи улички. Започва пътуването към Националния парк Сиера Невада. Внушителен и величествен, някои казват, че докосва небето с най - високия си връх, който е и първенецът на целия Иберийски полуостров. Несъмнено ще усетите височината, която ще ви позволи да се насладите на гледките към Алмерия и Алхамбра. Продължаване към Алпухарас и нейните бели градове, пропити с история. Църквите тук все още имат отпечатъци от мюсюлманската епоха, тъй като са построени върху основите на стари джамии. Готови ли сте да се върнете към Реконкистата? Районът на планинските села, известен Алпухарас, разположен по южните склонове на Сиера Невада, е нарязан от дълбоки, закътани долини и клисури, които се спускат към Средиземно море. Неговите терасовидни земеделски земи непрекъснато се напояват от топящия се сняг отгоре, като го превръщат във високопланински оазис от зеленина, който е в драматичен контраст със сухите терени в подножието. Не може да се пропусне и посещението на оригиналните пещерни къщи на Гуадикс, които хиляди местни жители все още обитават. Считана е за „Европейска столица на пещерите“ заради своите над 2000 обитаеми подземни жилища, които притежават всички удобства на модерното жилище. Естествените им предимства са: постоянна температура между 18ºC и 20ºC, спокойствие и тишина, осигурени от естествения изолатор - глината. Изкопани от човека в глинестите хълмове те представят различен начин на живот и с белите си комини създават уникален пейзаж в региона. След посещението на работилница за традиционна керамика и запознаване с този занаят, връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 6 Коста де Алмерия – Природен Парк Кабо де Гата – пустинята Тавернас – Мохакар – Карбонерас – плажа на Мъртвите

Закуска. Плаж или допълнителна екскурзия: белите къщи на Мохакар и природата на Кабо де Гата за един ден. Преоткрийте две места в провинция Алмерия, които ще ви оставят без думи. Отпътуване в посока Природния парк Кабо де Гата. Този природен парк с вулканичен произход е най - голямата защитена сухоземно-морска зона от голямо екологично значение в района на Средиземно море. Това без съмнение е идеалното място да започнем този маршрут, съзерцавайки прекрасните гледки. Започваме да усещаме промяна в пейзажа. Земята е осеяна с бодливи растения, трева еспарто, хинап и др., които не са нищо повече от предвестник на повече от 1000 вида, които населяват това уникално пространство в Южна Испания. Първата спирка ще бъде при фара Кабо де Гата. В средата на пустинния пейзаж на Алмерия стои тази постройка от XIX век. От финикийско време фарът е бил стратегическа точка за контрол на Средиземно море и за защита от пиратски атаки. Много близо до него е панорамната площадка Мирадорът на сирените, откъдето могат да направят някои от най - добрите снимки на тази природна местност. На път за Мохакар, се пресича пустинята Табернас. Ще се почувствате като в Дивия запад, всъщност през 60-те години това е сцената на много класически филмови уестърн продукции. Табернас предлага много туристически атракции, тъй като няколко филмови продуценти, влюбвайки се в неговите неземни пейзажи решили, че това ще бъде техния декор за няколко филма. Пустинята Тавернас е известна като „Тексаският Холивуд" или като „Холивуд на Европа" и в няколко от неговите студия са записани филмови продукции като Клеопатра, Конан Варваринът и Добрият, лошият и грозният. Следваща спирка в Мохакар. Разположен в плодородна долина и обитаван още през неолита и бронзовата епоха, градчето има древна история и всички цивилизации преминали през Испания са оставили своя отпечатък, но най-силно е влиянието на арабската култура – криволичещите улички, живописните площади и белите къщи. Разходката из Мохакар е ода за всички сетива още при влизането през старата входна порта - полукръгла каменна арка (1574 г.), увенчана със стария герб на Мохакар върху каменната стена. Оттук нагоре разходката продължава в историческия център на Мохакар, който крие големи изненади и очарование във всеки ъгъл. Главният площад Партер е едно от най-красивите и интересни места в Мохакар. Заобиколен от арки и каменни колони, но и пълен с маси за хапване, независимо, че някога е бил арабски некропол. Ще преминем през Площада на Кметството, където се откроява столетното дърво (фикус Бенджамин), донесено от Америка от испански емигрант. Но най-голямата атракция на този бял град е разходката из неговите красиви улички, които излъчват специален живот и колорит. На връщане към хотела ще се спре в рибарското селище Карбонерас. На края на този фантастичен ден кулминацията е впечатляващия дълъг и пясъчен плаж на Мъртвите, разположен в девствена местност. Защо се казва така? Въпреки факта, че киното и литературата обръщат специално внимание на Карибско море по време на действието на историите за пиратите, присъствието в Средиземно море на берберски корсари е било повече от често преди няколко века и е ужасявало живота на малките градове на Испанското крайбрежие. Но в днешни дни може да се нарече Плажът на живите. На брега му стои огромна скала, на която всеки, който посети този плаж, няма как да не бъде сниман. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7 Коста де Алмерия

Закуска. Свободно време за плаж, почивка или разходка. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8 Коста де Алмерия – Коста Тропикал – Мотрил – Нерха - Малага - София

Закуска. Отпътуване в посока Коста Тропикал и първа спирка в оживения крайбрежен град Мотрил. Това е най - големият град на Коста Тропикал с добре развиваща се икономика, основана на селското стопанство, риболова и пристанището. Сгушен в подножието на планината Сиера Лухар, между Малага и Алмерия, градът е с перфектно разположение. Разходка из центъра, където се намира сградата на Кметството и Музея на захарта, посветен на отглеждането на захарна тръстика – основно препитание на града в продължение на векове. Продължаване за Нерха – средиземноморското градче, използвано като снимачна площадка на култовия юношески сериал „Синьо лято“ (Verano azul). Именно там ще имате възможност да се потопите в автентичната атмосфера на това очарователно място, да си припомните приключенията на Панчо, Хави, Пираня и другите, да се разходите из калдъръместите улички и направите фантастични снимки към прекрасния залив от панорамната площадка. Трансфер до летище Малага. Полет за София в 19.30 ч. Кацане на аерогара София в 23.55 ч.