ПОЧИВКИ ШРИ ЛАНКА

ШРИ ЛАНКА - островът като сълза, богат на дива природа и останки от ранни цивилизации! Обиколка на острова + 4-дневна почивка

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Допълнителна информация
1-ви ден, София - Доха
Отпътуване от София в 17.10 ч. с полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 21.45 ч. Излитане за Коломбо в 01.35 ч.

2-ри ден, Коломбо - Пинавела - Дамбула
Кацане в 09.00 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор. Отпътуване за Дамбула с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Настаняване в хотел в района на Дамбула. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден, Сигирия - Полонаруа
Закуска. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия - древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване за Полонаруа – втория по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден, Дамбула - Канди
Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата, е създаден още през III в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Продължаване по маршрута. На път за Канди се предвиждат попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използват восък и различни органични багрила. Пристигане в Канди (UNESCO) - втория по големина град на острова. Вечерна разходка в последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел в Канди. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден, Канди - Бентота
Закуска. Отпътуване за Бентота с попътна спирка и разходка из Кралската ботаническа градина. Пристигане в района на Бентота и настаняване в хотел. Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в югозападната част на острова и е считана за най- красивия курортен район на страната. Плажовете с бял пясък, тропическата растителност и тюркоазено сините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден, Бентота - Балапития - Гал
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозападното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гал. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация, както и ферма за костенурки. Пристигане в Гал и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в хотела в Бентота. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден, Бентота - Мериса
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. През този ден ви предлагаме екскурзия до южния бряг на острова и по конкретно до Мериса, където в ранните сутрешни часове можете да видите сини китове, делфини или някой от другите видове морски бозайници. Връщане в хотела в Бентота. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден, Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден, Бентота - Коломбо - Доха
Закуска. Отпътуване от хотела към столицата Коломбо панорамна обиколка за придобиване на впечатления от града, минавайки покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Трансфер до летището в Коломбо за полет до Доха в 03.00 ч.

10 ден, Доха - София
Кацане в Доха в 05.30 ч. Полет за София в 08.30 ч. Кацане на аерогара София в 12.35 ч.