ПОЧИВКИ ИНДОНЕЗИЯ

СЪКРОВИЩАТА на о-в БАЛИ

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Допълнителна информация
Хотели
по програмата
ДЕН-1 СОФИЯ - о-в БАЛИ
Събираме се на летище София и отпътуваме с полет през Истанбул на Турски авиолинии за магическия остров Бали.

ДЕН-2 о-в БАЛИ
Пристигаме на о-в Бали в Денпасар. Настаняване. Свободно време за почивка. Нощувка.

ДЕН-3 ТУБАН - УБУД
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и отправяне към културната столица на о-в Бали - Убуд, като по пътя правим тур на удивителните Балийски средища на културата и занаятите:
Celuk - център на златото и среброто. Майсторски, ръчни изработки - идеалният подарък.
Batuan - център на каменоделието и популярен още със специфичните картини, рисувани само с естествени материали в типичен, местен стил.
Mas - центъра на дърворезбата, където намираме истински шедьоври - балийски маски, статуи на божества, амулети. Вълнуващо!
Достигаме до Ubud - център художническото творчество. Тук ще посетим гората на маймуните, ще се потопим в типичния за Бали пазар (а как най-добре да почувстваме духа на местните, ако не на пазарите), ще се насладим на кралския дворец
Тази вечер ще спим в сърцето на о-в Бали, сред много зеленина, лукс и отлично обслужване. Вечерта се разхождаме из романтичните кътчета на Убуд и осъзнаваме защо е любимото кътче на краля.
Настаняване в хотел.

ДЕН-4 УБУД
Закуска. Днес в програмата основната ни забележителност е планинския курорт Бедугул, със смайващите гледки на езерото Бератам и храма Улун Дану
Продължаваме през селцето Менгви, за да посетим Кралския Храм Taman Ayun, горещите извори и СПА, които са разположени на склона на планината Батукару в селцето Пенатахан.
По пътя пред нас ще се разкрият удивителните оризови тераси на Jatiluwih - красивите гледки и терасите засадени с ориз са признати от UNESCO, като част от световното културно наследство. В края на деня се връщаме в хотела.

ДЕН-5 УБУД - КАНДИДАСА
Закуска. Насочваме се към следващата ни цел курорта Кандидаса - на брега на океана и с магическата гледка на планината Батур, езерото Батур и пушещия вулкан Агуг.
По пътя спираме в селцето Батубулан, за да се потопим в балийската култура с представление на традиционните танци Баронг и Крис, посещаваме Goa Gajah (пещерата на слоновете) и свещените извори на Тирта Емпул, разположени в Тампак Сиринг.
Нощувка.

ДЕН-6 КАНДИДАСА
Закуска. Днес ще направим тур до храма-майка на Бали - Pura Besakih, Бесаких, разположен на склоновете на планината Агунг с най-високия връх на о-в Бали. Това е най-големия и важен храм на хинду религията в Бали
Продължаваме към Карангасем, в източната част на Бали, за да посетим Tirta Gangga свещения воден дворец.
Спираме също в Goa Lawah (пещерата на прилепите) и в Клункунг.
След края на програмата се насочваме и се настаняваме в хотел Ibis Style Benoa / Citadines Berawa / Puri Saron Seminyak

ДЕН-7 ПЛАЖ

ДЕН-8 ПЛАЖ

ДЕН-9 ПЛАЖ и полет към България
Имаме цял последен ден на плажа. Отпътуване за София с полет на Турски авиолинии през Истанбул.

ДЕН-10 Пристигане в България.