КРУИЗИ

Коледен круиз из Северозападна Европа

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 - София - Амстердам - Ротердам

Излитане от летище София в 07.00ч с директен полет FB461 на България Ер за Амстердам. Трансфер от летището до град Ротердам / около 45мин/. Панорамна обиколка на вторият по големина град в страната, след Амстердам. Уникален със своята архитектура, която е продиктувана от смелите решения на архитекти от цял свят да възстановят изцяло града, разрушен от бомбардировките по времето на Втората Световна Война. Ще видим емблематичните за Ротердам - сградата на кметството от 1913г. в неоренесансов стил и 10-етажната Бяла къща от 1898г., считана за предшественик на първите небостъргачи, намираща се на старото пристанище, De Rotterdam от 2013г. – най-голямата сграда в страната, Кулата Еуромаст. Свободно време за кафе и покупки във впечатляващия търговския център Markthal, дело на холандския художник Арно Коен. Отправяме се към пристанището на Ротердам, трето по големина в света с трансфер до круизния терминал. Настаняване в круизния кораб MSC EURIBIA. В 20:00 отплаваме.

 

Ден 2 - Зеебрюге, Белгия - 07:00 - 18:00ч.

Корабът акостира в Зеебрюге, пристанище на Брюж. Може да изберете между разходка из старите тесни улици и сградите в готически стил, многобройни канали и мостове, вятърни мелници или да посетите организирана екскурзия в Брюж.

 

Ден 3 - Хавър, Франция - 9:00 – 21:00ч.

Корабът акостира в Хавър, известен с второто по големина пристанище във Франция. Заради великолепната архитектура, дело на Огюст Пере, градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Историята на града започва в началото на 16ти век, когато Франсоа I построява пристанище и крепост за сигурността на корабоплаването и риболова в Атлантическия океан.

 

Ден 4 - Саутхемптън, Обединено Кралство - 08:00 – 20:00ч.

Корабът акостира в Саутхемптън, красив крайбрежен град, едно от важните пристанища на Ламанша. Градът е запазил множество стари сгради, разкриващи историята му, средновековни ренесансови църкви, както и известната църква Светото Разпятие, построена през 1320г, средновековните градски стени от 14-ти век. В града е живяла класическата писателка Джейн Остин /Гордост и Предразсъдъци/ и този град е станал вдъхновение за някои от най-известните и романи.

 

Ден 5 - В открито море

През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате от лукса и забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 6 - Хамбург, Германия - 07:00 – 21:00ч.

Корабът акостира на пристанището в град Хамбург, с население над 2 млн. души е най-големия град в Европейския съюз, който не е столица. Разположен е на река Елба, която го свързва със Северно море, известен е като Перлата на Европа и Градът на милионерите. Символ на Хамбург е лутеранската катедрала от 17ти век Свети Михаил с кула 132м и паметник на Мартин Лутер – бащата на Реформацията. Хамбургският университет е сред най-престижните в Европа. Градът е известен с филхармония, театри, музеи, модни бутици, модерни кафенета, оживени барове, нощни клубове, рибни ресторанти.

 

Ден 7 - Открито море

През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате от лукса и забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 8 - Ротердам, Нидерландия

В 9,00ч слизаме на пристанището в Ротердам. Трансфер до Амстердам /1ч./, отправяме се на панорамна обиколка на Амстердам, трансфер до хотела, свободно време за самостоятелни разходки. Нощувка в Амстердам.

 

Ден 9 - Амстердам - София

След закуска трансфер до летището. Директен полет за София в 10:20 часа. Кацане на летище София в 14:00ч.