Зелено училище в комплекс Магурата

Зелено училище в комплекс Магурата

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: Отпътуване от площад „Руски Паметник“, в 8 часа. Пътуване по маршрут София – Ботевград – Враца – Комплекс Магурата (около 230 километра). Настаняване в комплекс "Магурата", който се намира съвсем наблизо до пещерата Магура и езерото Рабиша, с впечатляваща гледка към възвишенията на Стара планина. Време за забавления! Катерене по изкуствена стена с нашите инструктури и каране на велосипеди в околността. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Днес се отправяме на преход – ще превземем езерото Рабиша, където ще си направим и пикник, а по пътя ще научим и много за природата, която ни заобикаля. Връщаме се за отдих в хотела. Следобед ще се отправим към пещерата Магура. Според геоложки проучвания, образуването на пещерата Магура е започнало преди около 15 млн. години. В една от залите са разкрити праисторически рисунки, издълбани в скалата и изрисувани. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Днешните ни цели са крепостта Баба Вида и Видин. Според преданието и градът, и крепостта носят името на Вида – дъщеря на богат владетел, чието царство се простирало от Карпатите до Стара планина. След смъртта на баща си, Вида и двете й по-малки сестри Кула и Гъмза ... Ами, ще разберем там, изправени пред величието на крепостта и потопили се в очарованието на града. Връщане в хотела около обяд. Обяд. Следобед ще развихрим въображението си и ще рисуваме! Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Закуска. Качваме се в автобуса и ще посетим Белоградчишките скали – един уникален природен феномен. Връщане в хотела. Обяд. Следобед ни очаква друго незабравимо приключение: езда на коне с инструктор! Вечеря. Време за купон - отиваме на брега на езерото, където ни очаква лагерен огън и дискотека на открито! Ще имаме и конкурс за най – щура прическа и най – необикновен тоалет. Нощувка.

Ден 5: Закуска. Разделяме се на отбори и започваме! Състезания и щафетни игри. Най – бързият и и най – ловкият печели! Обяд. Около обяд отпътуване за София.