Мини уикенд в Аспровалта

Мини уикенд в Аспровалта

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

Отпътуване от София, Руски паметник , в 7:30 ч. по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата – Аспровалта. Настаняване в хотел.Свободно време за плаж и почивка. Аспровалта е един от главните курорти в Северна Гърция. В района можете да се насладите на близо седем километра пясъчен плаж, от които поне четири са организирани плажове с шезлонги, душове, съблекални, възможности за водни спортове и 2 сини флага за чисто море от ЕС. Всичко това действа като магнитно поле за стотици хиляди посетители всяка година. Бижуто на Аспровалта е пешеходната й алея, където е и центъра на забавлението, независимо дали то е свързано с храна и напитки или с игри и релаксиращи разходки. Нощувка.

 

Ден 2

Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

 

Ден 3

Свободно време за почивка, разходка или по желание и срещу допълнително заплащане:

Вариант 1: Целодневна екскурзия на български език - морска разходка с круизен кораб около Света Гора (Атон).

Отпътуване от Аспровалта в 08:30 часа към Уранополи или„Градът на небесата”. Живописното селище е разположенo на полуостров Халкидики в подножието на единствената по рода си монашеска общност - Света гора. От пристанището на Урануполи тръгва Круиз около Света Гора, разходката по море трае около 3 часа. По програма се наблюдават 8 манастирас изключителна архитектура, централното пристанище на монашеската република, както и границата разделяща Света Гора от останалата част на полуострова.Корабът се движи на разстояние 500 м от най северния ръкав на Халкидическия полуостров – Атон. Днес Света гора е автономна монашеска република, самоуправляема част от територията на Гърция.На полуострова монасите ревностно спазват своите традиции – там не се допускат жени, дори няма домашни животни от женски пол. Монасите се занимават със земеделие, риболов, отглеждат зеленчуци, лозя и маслини.

След круиза по желание и срещу допълнително заплащане посещение на плажа - Blue Dream разположен на малка група острови наречени Дреня или Магарешките острови. Широка пясъчна плажна ивица синьо – зелени води, атрактивни водни спортове и възможност за обяд на бийч бара Ви очакват само след 10 мин. път с лодка от Уранополи.

Ако останете в Уранополи може да посетите отбранителната византийска кула, разположена до пристанището, множество магазинчета за сувенири и гръцки таверни, където менюто е вдъхновено от местните дарове - рибни деликатеси и неповторима винена листа.

Вариант 2: Целодневно посещение на един от най-хубавите плажове в района - Blue Dream на о. Дреня или Магарешките острови. Отпътуване от Аспровалта в 08:30 часа към Уранополи. От пристанището на Урануполи тръгва лодка с която се стига до божествения плаж - Blue Dream или Синя мечта. Дреня е част от група острови разположени между о. Амуляни и полуостров Атон - Света гора точно срещу град Урануполи. Любимо място за посещение от туристи, оценено за плитките си синьо –зелени води и ситен пясък. Разполага с оживен плаж, таверна и бийч бар, в които можете да хапнете и да се любувате на красотата на морето. Любителите на водни спортове са добре дошли. Много лодки, яхти и малки корабчета всеки ден пускат котва и плажуват на този райски плаж. До там може да се стигне само с лодка или туристическо корабче. Шезлонги и чадъри се ползват срещу консумация.

Отпътуване обратно към Аспровалта в 17:30 часа. Нощувка.

 

Ден 4

Свободен ден за плаж и почивка. Отпътуване за България около 15:00 ч. Пристигане в Софияна пл. Руски паметник вечерта.