Дълъг уикенд в Керамоти

Дълъг уикенд в Кавала

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1:

Отпътуване от София в 7:30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата - Кавала. Пристигане в Кавала около обяд. Туристическа програма в града с екскурзовод на български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни.Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд и разходка. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

Ден 2:

Закуска. Свободно време за разходка и почивка или пожелание срещу допълнително заплащане:

Вариант 1: целодневна екскурзия до о. Тасос. Тасос е Островът на сирените и именно неговите малки, закътани заливчета били мястото, откъдето красивите жени с опашки на риба и прекрасни гласове, омагьосвали всеки, чул техните песни. Според легендата, сирените, които опитали да отклонят Одисей от неговия път, са живели именно тук, на Тасос. С ферибот от пристанището на Керамоти се пътува директно за столицата на о. Тасос – Лименас. Пътуването трае около 35 – 40 мин. Най-големия остров в северната част на Егейско море е известен с кристално чистите си води, загадъчни плажове и богато културно-историческо наследство. Разглеждане на селището Панагия - едно от най- живописните села на острова. Посещение на музей на зехтина "Сотирелис". Освен музейната част може да посетите и магазина, където да опитате и закупите от студено пресованият зехтин. Има и различни видове козметика, която да тествате. Църквата в селото е останала от старите времена от където идва и името му. Свободно време за плаж и обяд на най-известният плаж на Тасос – Хриси Амудия(Golden beach). Предлага шезлонги, чадъри, водни атракциони, игрища за волейбол и е удостоен с два сини флага. Връщане в Лименас. Пешеходна разходка в центъра на столицата на острова - Древната Агора, Археологическия музей, Античния театър и ....... Отпътуване от пристанището. Връщане в хотела. Нощувка.

Вариант 2: целодневно посещение на един от най-хубавите плажове в Керамоти. Малко и спокойно градче, идеално за разходки и истинска почивка. Всичко в градчето е на пешеходно разстояние, а улиците не са натоварени с движение. Разположено e върху малък полуостров с дължина от два километра и ширина в източния му край от около 500-600 метра, а в западния му край, т.е. към носа разстоянието между двата бряга е 150 метра. Известен е като най-хубавия плаж на Балканите! Десетина километра бяла пясъчна ивица, и лазурно море, които сякаш не свършват нито като погледнеш наляво, нито ако се обърнеш надясно, а напред взорът спира в планинските склонове на остров Тасос. Керамоти се отличава от всяко друго място за почивка с изключителното си гостоприемство. Българска реч може да чуете навсякъде. Немалко са българите живеещи в Керамоти, а и местното население учи по някоя дума български. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане трансфер за целодневен плаж до Неа Перамос. Намира се на 18 км от Кавала и един от най – оживените курорти в района. Плажната ивица на Перамос е дълга около 3 км, плажът е пясъчен, плитък и с много чиста вода. Има голяма свободна зона за плажуване, бийч барове, чиито шезлонги и чадъри се ползват срещу консумация, неограничено време. Неа Перамос има дълга крайбрежна алея, с множество заведения, таверни и магазини къдете можете да хапнете типично гръцка кухня и да си закупите сувенири. Свободен ден за плаж. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 4:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за един от най- хубавите плажове Амолофи. Haгрaдeният cъc Cин Флaг плаж ce прocтирa нa някοлκo килοмeтрa и oбxвaщa чeтири cвързaни зaливa, вcичκи c ecтecтвeни пяcъчни дюни и прοзрaчнa вoдa. Отпътуване за България в ранния следобяд. Пристигане в София на пл. Руски паметник вечерта.