Речен круиз из Нормандия

Речен круиз из Нормандия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 (28.08.2024) Париж

Настаняване на круизния кораб между 16:00 и 17:00 ч.

 

Ден 2 (29.08.2024) Париж

Днес сме в Париж и може да останете в града и да посетите част от неговите музеи. Отплаваме след полунощ.

 

Ден 3 (30.08.2024) Ла Рош Гийон – Живерни

Тази сутрин ще се насладим на красотата на Нормандия по време на плаването до Ла Рош Гийон. Тук ще бъдем на пристан от 13:30 до 18:30 ч. и ще се отправим на екскурзия до едно от най-романтичните места край Сена – селцето Живерни, където е живял художникът Клод Моне. Спомнете си за великолепните му лилии и след малко ще видите с очите си японския мост и реката, увековечени в платната на художника. Моне купува имението в Живерни през 1883 г. и създава красива градина, в която засажда най-различни цветя, които цъфтят през различните сезони – така мястото винаги е потънало в цветове.По-късно създава и прочутата водна градина, изграждайки изкуствено езеро. Това е едно от вдъхновенията на художника, мостът се среща в 18 картини, а лилиите в над 40, които днес могат да се видят в музея Оранжери в Париж.

Връщаме се на борда и отплаваме за Атлантическия бряг.

 

Ден 4 (31.08.2024) Онфльор

Пристигаме в Онфльор в 08:45 ч. и ще бъдем тук два дни.

Днес ви предлагаме да се разходим до „Брега на цветята“ и първата ни спирка ще бъде Довил, най-бляскавият френски крайбрежен град, символ на елегантност, престиж и изтънченост. Насладете се на разходка по прочутите етажирани площадки, построени през 1923 г. по протежение на плажа, които позволявали на дамите да се наслаждават край морския бряг, без да развалят роклите си. Ще се снимаме пред казиното и продължаваме с автобуса за замъкът "Breuil".Разположен сред пищна зеленина този замък е един от най-красивите примери за архитектурното наследство на региона. Днес в него се помещава престижна дестилерия, в която ще имате възможност да видите различните етапи на производство на калвадос и да го дегустирате.

 

Ден 5 (01.09.2024) Онфльор

Днес ви предлагаме още една интересна екскурзия из Нормандия до едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор. Разположен на устието на Сена, при вливането й в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници. Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството. Ще се разходим из калдъръмените му улички, обградени от тесни дървени къщи, притиснати една до друга. Ще посетим "Света Катерина", най-голямата дървена църква във Франция, включена в списъка на историческите паметници. След това ще се отправим към оригиналните солници от XVII век, които сега се използват за изложби, конференции и концерти. Обиколката ни ще завърши с посещение на църквата Сен Леонар, разрушена по време на Стогодишната война и възстановена в края на XV век, само да бъде отново частично опожарена по време на Религиозните войни.

 

Ден 6 (02.09.2024) Руан

Пристигаме в Руан рано сутринта. Днес ви предлагаме да се запознаем с градът, смятан за културен център на Нормандия, както и историческа и гастрономическа столица на района. Ще видим изключително сложната катедрала Нотр Дам, прочута със съчетаването на всички готически периоди – особено на фасадата, която Моне рисува отново и отново, отразявайки нейната слава в различна светлина на деня. Разрушена по време на нашествията на викингите през 841 г. и частично през 1944 г. от съюзническите бомбардировки, катедралата продължава да бъде постоянно еволюираща структура. След това ще се отправим към пазарния площад, където Жана д'Арк е била изгорена жива за ерес през 1431 г. Ще видим и Gros-Horloge или Големия часовник, един от най-емблематичните паметници в града. Корабът нощува в Руан.

 

Ден 7 (03.09.2024) Лез Андели

Сутринта ще се насладим на круиза, а след обяд ще бъдем в Лез Андели от 13:00 до 18:00 ч. Днес ще посетим Шато Мартенвил, който се намира на по-малко от час разстояние.Ще пътуваме край река Андел през красивата френска провинция.Замъкът е построен в края на XV век от Жак Льо Пелетие, закупен е от държавата през 1906 г., а през 1961 г. е превърнат в музей. По време на обиколката ще се запознаем с 500-годишната история и традиции на селските райони на Нормандия – работни костюми, покривки за глава, бижута, тъкани, медни съдове, керамика, кошници, както и най-голямата колекция на мебели от Горна Нормандия – прочутите нормандски гардероби.

От тук се отправяме към Париж.

 

Ден 8 (04.09.2024) Париж

Ранен трансфер до летището за полет до България.