Нова година в ЕАК Златоград

Нова година в ЕАК Златоград

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Хотелите в Етнографски комплекс Златоград съчетават чара на възрожденската архитектура със съвременни условия за настаняване и престой. Някои от тях са реставрирани паметници на културата, а други - построени в последните няколко години.

СПА Комплекс "Александър"

Семеен хотел "Александър" включва хотелска част с 56 легла, ресторант в типичния за стария град на Златоград възрожденски стил с 350 места, както и модерно оборудван СПА-център с вътрешен басейн и зони за релакс, парна баня, финландска сауна, ледено ведро, турска баня "Хамам", хидромасажни вани, тангентор и фитнес зона.

Хотелът разполага с 24 двойни стаи (с възможност за допълнително легло) като 15 от тях са тип спалня, 2 апартамента с 2 отделни стаи и санитарни възли. Стаите са стилно обзаведени и оборудвани с телефон, кабелна телевизия, мини-бар, интернет, санитарен възел и тераси.

Александрови къщи

Къщата за гости представлява ансамбъл от две свързани с топла връзка къщи,  открит басейн и ресторант-винарна.

Настаняването е в 15 двойни стаи (с възможност за допълнително легло), стилно обзаведени – и оборудвани с телефон, кабелна телевизия, мини-бар, сейф, интернет и самостоятелен санитарен възел.

Двуетажният ресторант-винарна е със 150 места, като половината от тях са на открито – в лятната градина край басейна и на верандата с изглед към уличките на Стария град.

Сивриева къща

“Сивриева къща” предлага на гостите си настаняване в 6 двойни стаи, 2 студия и 2 луксозни апартамента с джакузи, на приземния й етаж се намират конферентна зала и кафене. В малкото уютно кафене на “Сивриева къща” посетителите могат да опитат различни видове кафе, домашна вита баничка, златоградска баклава и други сладки изкушения. Съвсем близо - в съседната сграда се помещава и Механа Беловидово, където се предлагат родопски специалитети и „жива“ музика.

Пачилова къща

Къщата е паметник на културата и образец на уникалната златоградска архитектура. Разположена в сърцето на Етнографския комплекс и съчетаваща традиционен интериор със съвременни удобства, тя предлага 8 двойни стаи, оборудвани с кабелна телевизия, телефон, интернет-достъп, мини-бар, сейф и самостоятелен санитарен възел. На разположение на гостите е и просторен озеленен вътрешен двор с кът за отмора, камина и кладенец.