Първи май в сърцето на Истанбул

Първи май в сърцето на Истанбул

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 - 28.04.2023

Отпътуване от София в 6.00 ч. от паркинга на стадион „Васил Левски”, от Шел на магистралата до Пазарджик в 07:15ч. , от Пловдив в 08.00 ч. от бензиностанция OMV до хотел „Санкт Петербург” за Истанбул през ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле. Пристигане следобяд и настаняване в хотел EURO PLAZA 4*– в район Таксим. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 2 - 29.04.2023

Закуска. Свободно време или в 8:30 отпътуване от хотела до пристанище Кабаташ, откъдето групата се качва на корабче. След 1 час плаване по Босфора – пристигане в парка на лалетата – Емирган. Два часа свободно време за разходка и снимки. Отново с корабчето се връщаме на Кабаташ, като по пътя ще има музика и веселба. *Корабът е с капацитет 200 човека – закрита и открита част; озвучаване за екскурзовода и музиката. Спестява се едно дълго пътуване в задръстването на Истанбул и съчетава две екскурзии в една.

* Посещение на Долмабахче – най-големият дворец в Турция и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Дворецът е дом на шестима султани, както и на основателя и пръв президент на Република Турция – Мустафа Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. Колекцията на двореца включва скъпи мебели, килими, огледала от венецианско стъкло, най-големият кристален полилей в света, изработен в Бохемия, картини на известни европейски художници и др.

* Екскурзия до Азиатската част на Истанбул с посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ EMAAR с възможност за посещение на аквариума или панорамната тераса. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 3 - 30.04.2023

Закуска. Свободно време или * По желание и срещу доплащане – екскурзия до Принцовите острови – архипелаг от 9 острова в Мраморно море, любимо място на Кемал Ататюрк. Взема се ферибот в 09:00ч. от пристанище Кабаташ до най-големия от 9-те острова – Буюк Ада (пътуването е около 1,30ч в посока). Моторните превозни средства са забранени на острова. Ще имате възможност да усетите иделичната и спокойна атмосфера, която цари там. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в Истанбул. Свободно време или * по желание и срещу доплащане – панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език: Синята джамия (отвън); площад Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм ІІ; византийската базилика “Св. София” (отвън); двореца Топкапъ (отвън). Свободно време в историческия център. Връщане в хотела. Вечерта *по желание и срещу доплащане –Вечеря в ресторант с турска шоу програма – кувертът включва: вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

 

Ден 4 - 01.05.2023

Закуска. Напускане на хотела и посещение на „Църквата на първо число“, известна още като църквата с ключетата. Храмът е посветен на Света Богородица и се вярва, че на първо число от месеца там могат да се сбъднат всички желания. За да се сбъдне желанието трябва да отключите поне една от иконите в църквата със специалните ключове, които се продават в храма. Отключването е символично. Необходимо е просто да докоснете ключа до стъклената кутия с една от иконите. Според поверието, след като желанието се сбъдне вярващите трябва да се върнат в църквата, за да благодарят на Дева Мария, да оставят ключа и да почерпят с нещо сладко богомолците в храма. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив и София вечерта.