Kоледни базари във Виена

Kоледни базари във Виена

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1

София – Виена

Отпътуване от летище София (терминал 2) за Виена с полет на авиокомпания "Ryanair". Кацане на летището във Виена. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за посещение на коледните базари във Виена – най-старият коледен базар „Фраюнг“ и базара пред кметството. Тук може да опитате известните виенски коледни специалитети, сладки и греяно вино (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

 

Ден 2

Виена

Закуска. Сутринта панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: дворецът „Белведере” – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе”, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк „Пратер” със символа на Виена – Виенското колело. По желание посещение на двореца „Шонбрун” – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Свободно време за коледни покупки и посещение на музеи (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод (мин. 1 ч. и 30 мин.): площад „Мария Терезия”; дворецът „Хофбург”, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт”, улица „Грабен” – сърцето на стара Виена; бароковата църква „Св. Петър”, готическата катедрала „Св. Стефан” – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, и оживената търговска улица „Кертнерщрасе”. Нощувка.

 

Ден 3

Виена

Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание (необходимо е ползване на градски транспорт): 1.Туристическа програма "Вкусът на Виена" (мин. 1 ч.30 мин) - организирано разглеждане на Виенската опера с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене - традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта "Захер" и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена. 2. Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“, където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената римска империя – короната, имперският скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава, ще завладее света. Нощувка.


Ден 4

Виена – София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Ryanair". Кацане на летище София (терминал 2).