Почивка в Палма де Майорка

Почивка в Палма де Майорка

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 София – Палма

Излитане от летище София с директен полет на АК „България Еър” в 16:00ч. Кацане на летище Палма в 17:50ч. Посрещане от представителя на туроператора в Палма. Трансфер и настаняване в избрания хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 Обиколка на острова, Манастира Люк с Черната Мадона, Порт Сойер и Сойер с дървен трамвай - допълнителна целодневна екскурзия

Закуска. Свободно време. По желание целодневна обиколка на острова.

През този ден ще откриете красивата и контрастна природа на Палма де Майорка. Изкачваме планината Трамунтана през живописни горски пейзажи със стръмни отвесни скали. Посещение на манастира Люк с Черната Мадона, покровителка на острова. След достигане на най-високата планина Pui Mayor, започва спускане към залива Ла Калобра, където ще имаме свободно време, за да се насладим на тесния плаж, скрит между високи скали. Продължаваме към Порт Сойер, с прекрасна панорама към морския залив, обграден от внушителните зъбери на Трамунтана. Отпътуване с дървен трамвай през цитрусови горички до градчето Сойер - едно очарователно съчетание на тесни улички и модерна архитектура.Разходка до главния площад на Сойер с множество кафенета, в които може да се опита местния сладолед и бадемовия сладкиш – запазена марка на Сойер. Връщане в хотела с автобус.

Нощувка.

 

Ден 3 Валдемоса с Манастира Картуха – допълнителна полудневна екскурзия

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия във Валдемоса.

Валдемоса е емблемата на Палма де Майорка. История, куртура, романтика и традиции са се слели в една наистина очарователна комбинация в това градче. В красивата Валдемоса са намерили подслон и вдъхновение Шопен и Джордж Санд. По желание – посещение на манастира Картуха/вход 8 евро/.Свободно време за разходка по тесните улички с типичните за острова каменни къщи и множество традиционни мага зинчета.

Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5 Столицата Палма – допълнителна полудневна екскурзия

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до столицата Палма.

Полудневна екскурзия в столицата Палма и нейния исторически център. Програмата започва от Парк де ла Мар, откъдето, след приятна раходка в градините, ще стигнем до Катедралата на Палма/входът се заплаща на място/. Продължаваме към Кметството, Пласа Майор и Църквата на Сан Мигел. Следва фотопауза на готическия замъка Белвер с прекрасни панорамни гледки към столицата и живописната марина на Палма.

Нощувка.

 

Ден 6 Пещерите Драк и фабриката – музей за перли – допълнителна полудневна екскурзия

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Пещерите Драк.

Пещерите Драк са една от основните атракации на острова. Намират се в Източната част, до Порто Кристо, малко рибарско градче с чудесни гледки. Следва посещение на пещерите с едно от най-големите подземни езера в света – езерото Мартел.Тук ще се насладите на специален спектакъл от класическа музика и светлина.Посещение на музея - фабрика за перли и магазина към нея.

Нощувка.

 

Ден 7 Алкудия и Форментор и Пойенса – допълнителна целодневна екскурзия

Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до Алкудия, Форментор и Пойенса.

Пресичане на планината на север към красивата Алкудия – първа столица на острова. Разглеждане на известните стени на града и на традиционния пазар, най – известният в Палма де Майорка. Продължаване към Форментор, по пътя фотопауза на една от най- популярните панорамни площадки на острова – Коломер, от която се открива красива гледка към едноименното островче.Продължаваме към Пойенса, античен град с богато културно наследство и прекрасен централен площад.

Нощувка.


Ден 8 Палма - София

Закуска. Трансфер до столицата Палма. Свободно време около 4 часа за шопинг и самостоятелна разходка в центъра на града. Трансфер до летище Палма за обратен полет до София в 18:40 ч. Пристигане на летище София в 22:20ч.