Остров Лефкада - хотел Ionian Blue Resort & Spa 5*

Остров Лефкада - хотел Ionian Blue Resort & Spa 5*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1

Отпътуване от София Автогара Сердика /пред Централна гара/ в 06.30ч. Пътуване по маршрут София Кулата Солун Вериа Мецово Йонийското крайбрежие и Превеза. Пристигане на остров Левкада, настаняване в хотела привечер . Време за релакс и плаж. Вечеря и нощувка на остров Лефкада.

 

Ден 2

Разходка в древния град Лефкада: Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Живописният град е заобиколен от морето, морско езеро и дървеният мост наречен "Мост на въздишките", придавайки Венецианска атмосфера на градчето, разходка из красивите улички и сокаци, събрали в себе си цялата пищност от цветовете и ароматите на това вълшебно кътче, заедно с многобройните църкви и старинни постройки в смесен островен и средновековен венециански архитектурен стил.

Свободно време на живописния площад, покупки на сувенири в многобройните и рзнообразни магазинчета

Посещение на манастира Панагия Фaнеромени с уникална панорамна гледка към крепостта "Агия Мавра" и залива на Левкас, разходка до Катизма - един от най-известните и хубави плажове на острова, връщане в хотела, свободно време за самостоятелни разходки и релакс

Вечеря и нощувка на остров Лефкада.

 

Ден 3

Круиз до Скорпиос, Итака и Кефалоня.

Закуска, Свободно време за релакс и самостоятелни разходки

По желание Морски круиз (продължителност около 9 часа с включен обяд): 35 евро

Целодневна Морска екскурзия с кораб до следните курорти и плажове:

Порто Кацики- най-красивият плаж на остров Лефкада с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море;

градчето Фискардо на Oстров Кефалония- най- големия остров в Йонийско море с многото си красиви гледки и уникална пророда. Дълги пясъчни плажове, заливи с тюркоазени води, впечатляващи пещери и редки геоложки образувания пленяващи посетителите. Орнаментът на острова, единственото село, останало недокоснато от земетресенията от 1953 г.-Фискардо. Кратък престой за почивка в някой от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.

остров Итака- дом на героя на Омир Одисей, историческа легенда и свързваща точка за духовните хора. Гостоприемният романтичен остров Итака предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки и опознаване. Хармонично съчетание на море и планина с вълшебни заливи и пленителни плажове, живописни пътеки и традиционни къщи.

Пещерата Папа Николао на остров Меганиси- Посещение на пещерата Меганиси, където през 1940 г. по време на Втората световна война е използвана като скривалище от навигатор Иатридис на легендарната подводница Папаниколи (Корабът Нидри Стар I влиза в пещерата за снимки).

Скорпио, Спарти и Скорпиди (трите острова на фамилия Онасис). Круиз с екскурзовод около 3-те острова със следобедна спирка на острова на гръцкия магнат Аристотел Онасис Скорпио- за плуване.

Мадури - Островът, на който се е родил великият поет Аристотел Валаоритис, и на който пише своите стихотворения. От 1990 г. той е характеризиран като запазен музей и е наследен от неговите внуци.

Вечеря. Нощувка на остров Лефкада.

 

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж, релакс и самостоятелни разходки. Вечеря.

След вечеря, по желание: DJ парти на плажа с корабчето Нидри Стар / 15 евро с включена напитка.

 

Ден 5

Закуска, Свободно време за плаж, релакс и самостоятелни разходки Вечеря. Нощувка на остров Лефкада.

 

Ден 6

Закуска. Отпътуване за България