Почивка в Саранда

Почивка в Саранда - хотел Vola 4*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

Отпътуване от София в 06:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина-Какавия-Саранда. Пристигане в Саранда вечерта. Настаняване в хотел Vola 4*, разположен в централния залив на града. Вечеря.Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Пешеходна разходка в Саранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море: крайбрежната алея, етнографският музей, градската порта, руините на античната синагога. Свободно време за обяд. След обяда, по желание, полудневна екскурзия до Бутринт с местен екскурзовод. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. БОНУС: целодневна екскурзия за плаж до Ксамил – тропическия рай на Албания, намиращ се точно срещу остров Корфу. Курорта Ксамил е едно красиво кътче от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело. Свободно време за разходка, плаж и обяд. /Съоръженията на плажа се използват срещу заплащане около 15 до 20 евро на сет в зависимост от сезона/. Връщане в хотела в Саранда късния следобяд. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Свободен ден или по желание срещу заплащане - целодневна екскурзия до остров Корфу с корабче на подводни криле и местен екскурзовод на острова. Отпътуване от пристанището на Саранда за Корфу сутринта. Посещение на градините на двореца на императрица Сиси „Ахилеон” /Алтернативна програма поради ремонтните работи в Ахилео - посещение на двореца Мон Репо/. Следва посещение на полуостров Канони с Мишия остров и манастрира „Панагия Влахерна”. Пешеходна разходка в старата част на столицата Керкира- Старата крепост, площад Спианада, двореца на Св. Михаил и Св. Георги, в който се помещава музея на Азиатското изкуство, естакадата Листон, църквата Св. Спиридон - покровител на острова. /Влизането в обектите с изключение на църквата става самостоятелно, по желание в рамките на свободното време/. Свободно време в Корфу град. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Свободно време в курорта за почивка, разходка и плаж. По желание срещу заплащане – целодневна екскурзия с кораб до близки плажове на Албанска Ривиера като Крореж и Какоме. Албанска Ривиера се нарича южното крайбрежие на Албания, разположено на Йонийско море. По продължение на морската шир са разположени малки плажчета, закътани сред зелени отвестни хълмове. Те се характеризират с каменни къщи със сини врати, които напомнят за гръцки пейзаж. Постоянни жители са кози, овце или крави, които се разхождат свободно по улиците, овчарите почиват в сянката на безбройните маслинови горички. Възрастни жени, всички в черно, но с бели кърпи на главите си, се катерят по стръмните склонове на калдъръмениге улички. Забравените църкви и манастири, датиращи от 13 век, са с изненадващи красиви стенописи, а от останките на старите крепости можем да се полюбуваме на наистина спиращи дъха гледки. През лятото по каменните стени пълзят бугенвилии, а през зреят цитрусови плодове. Албанската ривиера е най-слънчевото място в Албания, където лимоните приличат на портокали, а сушените смокини са най-сладките.

По желание срещу заплащане -целодневна разходка с Jeep 4х4 до прекрасните плажове и недостъпни места на Ривиерата - крепостта Лекуреши, плажовете Лукова, Пигерас, Борш, Кепаро и Порто Палермо с крепостта на Али Паша с включен обяд и свободно време за къпане и плаж. Вечеря.

По желание, срещу заплащане - Албанска вечер в битово заведение - Ритми и специалитети от Южна Албания. Нощувка.

 

Ден 6

Закуска. Закуска. Свободен ден или по желание, срещу заплащане - целодневна екскурзия до Синьото око, Гирокастро – сребърната крепост на Албания. Отпътуване от Саранда за посещение на Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пристигане в Гирокастро, наричан още Каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 векове. Пешеходна разходка: старият град, крепостта с военния музей, родната къща на Енвер Ходжа - днес етнографски музей. Свободно време в Гирокастро. По обратния път - посещение на Синьото око – малък кристален извор, разположен сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО. Дълбочината на езерото не е напълно известна, тъй като никой не успял на се гмурне на повече от 20 метра./ Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/.Свободно време за снимки и разходка в местността. Връщане в хотела в Саранда. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7

Закуска. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в София късно вечерта.