Майски празници на остров Тасос

Майски празници на остров Тасос

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: Отпътуване от София в 7.30 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 8.00 ч. от автогара „Сердика”, в 8.30 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", в 9.00 ч. от Дупница,в 9.30 ч. от Благоевград, в 11.30 ч. от Гоце Делчев по маршрут ГКПП Илинден - Кавала. Пешеходна разходка: църквата „Св. Богородица”, пристанището; родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; акведуктът, построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; турската крепост от 16 в., построена на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до Тасос – един от най-красивите егейски острови. Настаняване. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Свободно време или по желание панорамна обиколка на Зеления остров с посещение на златарско ателие „Iris Gold”, традиционна фабрика за производство на зехтин и манастира „Св. Архангели”. Пешеходна разходка в столицата Лименас. По желание и предварителна заявка - гръцка вечер с музика на живо и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Отпътуване за Филипи. Фотопауза при древното селище, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и раннохристиянския период и мястото, където е покръстена първата християнка Лидия с възможност за посещение на древния театър, останките от града и Музея на Филипи. Посещение на пещерата Алистрати, впечатляваща със своите сталагтити и сталагмити в най-разообразни форми, цветове и размери, някои от които достигащи 35 м височина. Следобед отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil” (бул. „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика”, ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.