Пет дни в Лондон

Пет дни в Лондон

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

06:40 ч. – 08:05 ч. - полет София – Лондон. Посрещане. Трансфер до центъра на града. Панорамна обиколка на Лондон с екскурзовод: Парламента, Уестминстърското абатство, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, Ковънт гардън, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, крепостта „Тауър“, Тауър бридж. Настаняване в хотела. Следобед - възможност за разглеждане на Британския музей с доплащане 34 лева / човек. Цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на български. Участието в разглеждането на Британския музей се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Разходка с корабче по Темза до Гринуич и свободно време в Гринуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей с доплащане 118 лева / човек. Цената включва билет за корабчето до Гринуич и екскурзовод на български. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Следобед - свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на музеи по избор или за качване на „Окото на Лондон“. Вечерта – възможност за вечеря в типичен английски пъб с доплащане 68 лева / човек. Цената включва голяма бира и типично английско основно ястие, най-често „фиш енд чипс“ – панирано филе от риба и пържени картофи, съпровождащ групата водач на български. Заявява се и се заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Възможност за целодневна екскурзия до Уиндзор и Итън с доплащане 178 лева за възрастен и 155 лева за деца и младежи до 17 години.Цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български в двореца Уиндзор и в Итън и таксата за вход в двореца Уиндзор. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Завръщане в Лондон. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска.Възможност за посещение на Уесминстърското абатство с доплащане 128 лева за възрастни и 94 лева за деца до 16 години.Цената включва такса за вход в Уестминстърското абатство и екскурзовод на български по време на посещението.Програмата се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника.Възможност за разглеждане на крепостта Тауър и на квартала Ийст енд с доплащане 155 лева за възрастни и 119 лева за деца до 15 години.Цената включва екскурзоводско обслужване на български и таксата за вход в крепостта Тауър и не включва билети за метро при ползване на такова. Програмата включва разглеждане на крепостта Тауър, разходка из квартала Ийст енд „по стъпките на Джак Изкормвача” - разходка по пазара Спитълфийлд, разглеждане на църквата „Крайст Чърч” и на лабиринта от улички на бедняшкия някога квартал на мъгливия някога Лондон, които ни връщат в романите на Чарлз Дикенз и Марк Твен. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Възможност за посещение на Националната галерия с доплащане 34 лева. Цената включва обиколка с екскурзовод на български. Посещението се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Националната галерия е една от най-богатите галерии за изобразителни изкуства в света. Основана е през 1824 г., съхранява живописни шедьоври от периода XIII век - края на XIX век, сред които произведения на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Тинторето, Веронезе, Веласкес, Ван Ейк, Ван Дайк, Рубенс, Брюгел, Уилям Търнър, Никола Пусен, Риго, както и впечатляваща импресионистична колекция - Мане, Реноар, Моне, Дега, Сисле, Сезан, Тулуз-Лотрек, Ван Гог. 14:00 ч. - трансфер до летището. 17:35 ч. – 22:55 ч. - полет Лондон – София.