Речен круиз из Нормандия

Речен круиз из Нормандия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 (24.10.2024) Париж

Настаняване на круизния кораб между 16:00 и 17:00 ч.

 

Ден 2 (25.10.2024) Лез Андели – Руан

Тази сутрин ще се насладим на красотата на Нормандия по време на плаването до Лез Андели.Тук ще спрем за малко около обяд, за да се отправим на екскурзия до едно от най-романтичните места край река Сена – селцето Живерни, където е живял художникът Клод Моне.Спомнете си за великолепните му лилии и след малко ще видите с очите си японския мост и езерото, увековечени в платната на художника.Моне купува имението в Живерни през 1883 г. и създава красива градина, в която засажда най-различни цветя, които цъфтят през различните сезони – така мястото винаги е потънало в цветове.По-късно създава и прочутата водна градина, изграждайки изкуствено езеро.Това е едно от вдъхновенията на художника, мостът се среща в 18 картини, а лилиите в над 40, които днес могат да се видят в музея Оранжери в Париж.Ще се върнем на борда в Руан, където корабът ни ще остане на пристан до полунощ.После отплаваме за Атлантическия бряг.

 

Ден 3 (26.10.2024) Онфльор

Пристигаме в Онфльор в 06:00 ч.Днес ви предлагаме да се разходим до „Брега на цветята“ и първата ни спирка ще бъде Довил, най-бляскавият френски крайбрежен град, символ на елегантност, престиж и изтънченост.Насладете се на разходка по прочутите етажирани площадки, построени през 1923 г. по протежение на плажа, които позволявали на дамите да се наслаждават на морския бряг, без да развалят роклите си.Ще се снимаме пред казиното и продължаваме с автобуса за Замъкът Breuil. Разположен сред пищна зеленина този замък е един от най-красивите примери за архитектурното наследство на региона.Днес в него се помещава престижна дестилерия, в която ще имате възможност да видите различните етапи на производство на калвадос и да го дегустирате.

Следобяд ви предлагаме още една интересна екскурзия в Нормандия из едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор.Разположен на устието на Сена, при вливането й в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници.Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството.Ще се разходим из калдъръмените му улички, обградени от тесни дървени къщи, притиснати една до друга. Ще посетим Света Катерина, най-голямата дървена църква във Франция, включена в списъка на историческите паметници. След това ще се отправим към оригиналните солници от XVII век, които сега се използват за изложби, конференции и концерти.Обиколката ни ще завърши с посещение на църквата Сен Леонар, разрушена по време на Стогодишната война и възстановена в края на XV век, само да бъде отново частично опожарена по време на Религиозните войни.Отплаваме от Онфльор в 18:15 ч.

Нощта ще прекараме на пристан в Каудебек-ан-ко.

 

Ден 4 (27.10.2024) Руан

Сутринта ще имаме приятен круиз от Каудебек до Дюклер, където ще имаме кратка спирка около обяд. В 13:00 ч. отплаваме към Руан, където ще спрем от 15:30 до 19:00 ч.Предлагаме да се запознаем с градът, смятан за културен център на Нормандия, както и историческа и гастрономическа столица на района.Ще видим изключително сложната катедрала Нотр Дам, прочута със съчетаването на всички готически периоди – особено на фасадата, която Моне рисува отново и отново, отразявайки нейната слава в различна светлина на деня.Разрушена по време на нашествията на викингите през 841 г. и частично през 1944 г. от съюзническите бомбардировки, катедралата продължава да бъде постоянно еволюираща структура.След това ще се отправим към пазарния площад, където Жана д'Арк е била изгорена жива, обвинена в ерес през 1431 г.Ще видим и Gros-Horloge или Големият часовник, един от най-емблематичните паметници в града.

 

Ден 5 (28.10.2024) Париж

Тази сутрин ще се насладим на круиза, плавайки към Париж.Ще минем и край модерните небостъргачи в бизнес района Дефанс, преди да стигнем нашата спирка в Париж около 15:00 ч.После ще имате свободно време, за да се разходите из града.Вечерта е време да стегнем багажа.

 

Ден 6 (29.10.2024) Париж

Рано сутринта ни очаква трансфер до летището за полет до София.