Пет дни из Гръцките острови и Кушадасъ

Пет дни из Гръцките острови и Кушадасъ

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 (неделя)

София – Атина/Лаврион

Отпътуване от София в 20:00 часа от Автогара Сердика /пред Централна гара/, нощен преход до Атина/Лаврион.

 

Ден 2 (понеделник)

Пристигане на пристанище Лаврион. Настаняване на кораба от 08:00 часа до 10:00 часа. Първият остров, който ще посетим е остров Миконос с престой от 18:00 часа до 23:00 часа.Веднага ще усетите топлата атмосфера на острова с неговата специфична цикладска архитектура с кубообразни бели къщи,белите тесни улици,изпъстрени с малки кафенета и бутици,вятърните мелници,малката Венеция и църквата Панагия Парапортиани. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL DISCOVERY.

 

Ден 3 (вторник)

Нашата втора дестинация е Кушадасъ (Турция), където сме в периода от 07:00 часа до 13:00 часа.Този град, разположен на брега на Егейско море, ще ви очарова с неговите красиви морски изгледи,природа и вкус на местния ябълков чай. Неслучайно градът в превод значи "птичият остров". Името му най-вероятно идва от малкия каменен остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище на града.По желание: Екскурзия до древния Ефес - най-запазеният град от античността. Преминаваме покрай мястото, където е бил храма на Артемида - едно от седемте чудеса на древния свят. Свободно време за разходка и покупки или за да опитаме от местните вкусни деликатеси. В 12:30 часа отново се качваме на кораба и отплаваме за нашата поредна красива спирка - остров Патмос. Най-светият остров в Егейско море е почитан от целия християнски свят заради запазената пещера, в която Свети Йоан Богослов е получил своето просветление и е написал последната книга от Новия Завет "Откровение на Йоан". Там ще бъдем между 16:30 часа и 21:30 часа.По желание: Трансфер до манастира "Свети Йоан" и Пещерата на Апокалипсиса. Нощувка на круизния кораб Celestyal Discovery.

 

Ден 4 (сряда)

Новото утро ни намира на остров Родос (07:00 часа - 18:00 часа) - най-източният остров в Гърция от Егейско море, а и най-интересният със своята форма острие на стрела. Флората и фауната са много по близки до тези в Мала Азия, отколкото до тези в останалите части на Гърция. Всяка година Родос привлича милиони туристи с историческото и културното си богатство, с лукса на бляскавите си курорти. Островът е покрит с гори от брутски бор и кипарис и богата фауна, включително родоски елен, който е символ на острова. Интересно за този остров също е, че той събира две морета - Егейско и Средиземно. На върха на острието може да видите от едната страна бурното с цвят аквамарин Егейско море и от другата - спокойното с тъмно син цвят Средиземно море. По желание: кратка пешеходна разходка в древния град Родос - градските стени, ранна християнска базилика от 5 век, площадът на Хипоркат, улицата на рицарите, дворецът на Великия магистър. Нощувка на круизния кораб Celestyal Discovery.

 

Ден 5 (четвъртък)

Нашата първа спирка за деня е най-големият и най-близкият до Северна Африка гръцки остров Крит (град Хераклион)-07:00 часа - 12:00 часа. На острова се развива Минойската цивилизация-най-древната цивилизация в Европа. По желание:Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на английски /или руски/ език. В 12:00 часа отплаваме за остров Санторини (16:30 часа - 21:30 часа) - перлата на Егейско море. Пред вас ще изплува неповторимата гледка, извънредната красота, като че родена от въображението на художник. Черен прах,тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църквички на фона на лазурно небе и мастилено лилаво море.Можете да видите най-голямата Калдера на морски вулкан с впечатляващи гледки и залези. По желание: Полудневна автобусна екскурзия до селището Оia. Нощувка на круизния кораб Celestyal Discovery.

 

Ден 6 (петък)

Пристигане в Атина / пристанище Лаврион/ в 06:00 часа

След закуска отпътуване за България, пристигане в София привечер.