Круиз по река Рейн

Круиз по река Рейн

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 (29.06.2024) Амстердам

Настаняване на круизния кораб след 16:00 часа.

 

Ден 2 (30.06.2024) Амстердам

Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите му през 17 век, който по-късно ще нарекат Златен, са се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на обиколката ще видим главните площади и мостове и красиво декорираните къщи, принадлежали някога на богати граждани и търговци. Разположени край каналите и наклонили се през времето, днес закачливо ги наричат "Танцуващите къщи".

В 12:00 часа отплаваме за Германия.

 

Ден 3 (01.07.2024) Кьолн

Днес сме в Кьолн от 15:00 часа до 23:00 часа.Може да се разходите сами из града или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират средновековната сграда на Кметството, останки от римския период на Колония Агрипенсис, красиви романски църкви, както и известната Кьолнска катедрала, строена в период от 600 години. Ще научим и историята на дома, в който се създава прочутата Кьолнска вода, или О`де колон.

 

Ден 4 (02.07.2024) Кобленц и Рюдесхайм

Сутринта пристигаме в Кобленц и ще имаме престой до 12:30 часа.Кобленц е един от най-старите градове в Германия, създаден от римляните преди 2000 година и красиво разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. В дългата си история, той често е бил цел на чужди завоеватели, оставили тук своя отпечатък. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ни срещне с едни от най-старите църкви в Германия, запазените търговски къщи, сградата на кметството от 17 век. Вечерта ще прекараме в Рюдесхайм. Градчето се намира в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е започната още от римляните. Използвайте престоя за разходка из центъра, който е запазил къщи от Средновековието, а главната 144 метра дълга улица „Дроселгасе“ е магнит за посетителите с множеството барове и таверни. Пъстрото немско градче посреща над 3 милиона гости всяка година. Отплаваме в полунощ.

 

Ден 5 (03.07.2024) Хайделберг, Шпайер

Тази сутрин около 09:00 часа ще спрем в Манхайм, откъдето може да се включите в екскурзия до университетския град Хайделберг. Разположен само на 20 километра от Манхайм, Хайделберг често е наричан столица на Романтизма, защото през 19 век в него са творили писателят Гьоте и композиторът Шуман. Ще посетим замъка над Хайделберг, един от най-старите в Германия. Дострояван през различни епохи, той е носител и на различни архитектурни стилове – Немски барок, Готика и Ренесанс. В него се е намирала първата аптека в света, на чието място днес има малък музей, където могат да се видят средновековни хирургически инструменти, аптекарски везни и други интересни предмети. Ще видим огромната винена бъчва в мазето, слънчевия часовник със зодиакални знаци и различни скулптури от епохата на възраждането. След това ще се разходим из старата част на Хайделберг, която впечатлява с красиви исторически сгради, църкви, площади, както и с най-стария университет в Германия от 14 век. Корабът ни ще ни чака в Шпайер, където ще имаме престой до 12:00 часа до 19:00 часа. Това е един от най-старите градове в Германия. Разходете се из центъра, който е близо до пристанището и е осеян с приятни кафенета и винарни. Тук се намира най-старата запазена романска катедрала в страната, която е включена в листата на ЮНЕСКО. Наблизо е и търговската улица Максимилиан щрасе.

 

Ден 6 (04.07.2024) Страсбург

Пристигане в Страсбург около 06:00 часа и престой до 16:00 часа.Сутринта ни очаква екскурзия из града, която ще ни завладее напълно. Особено впечатляващ е старинният район с канали и покрити мостове, наречен „Малката Франция“. Тук се е запазила традиционната архитектура, характерна за Елзас. Ще видим и перлата на европейската готика – катедралата Нотр Дам, най-високата сграда в Средновековна Европа. Старият град е включен в листата на ЮНЕСКО, а в новата част ще видим Съвета на Европа, Европейския парламент, Съда за правата на човека. Може да се върнете на борда за обяд или да останете в града и да опитате прочутата елзаска кухня, а после да се впуснете в шопинг или да се разходите с лодка из каналите на стария град.

 

Ден 7 (05.07.2024) Базел

Пристигаме в последната точка на нашия маршрут – Базел в 08:00 часа.Днес ви предлагаме да се включите в екскурзия из историческия център. Ще видим градския пейзаж, съчетал в себе си сгради от 15 век и съвременни здания, дело на известни архитекти. Ще се разходим из Стария град край Кметството, Катедралата и Пазарния площад. Връщане на борда за обяд. После ще имаме свободно време. Може да се върнете в града за шопинг и да опитате от топящия се в устата швейцарски шоколад, който се предлага в множеството малки магазинчета, с различни пълнежи и аромати.

 

Ден 8 (06.07.2024) Базел

След закуска в 09:00 часа освобождаваме кораба.