Круиз из Европа, Африка и Азия

Круиз из Европа, Африка и Азия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София - Пирея (Гърция)

Отпътуване с комфортен автобус от София в 23:30ч от Руски Паметник по маршрут София-Пирея.

 

Ден 2: Пирея (Гърция)

Настаняване на круизния кораб Celestyal Journey около обяд от пристанище Пирея. В 17:00 ч. отплаваме. През първата нощувка на борда ще имате възможност да релаксирате и да се отдадете на гостоприемството, в очакване на новите приключения на този вълнуващ круиз през трите континента Африка, Азия и Европа в духа на Седемте чудеса на древния свят. Вечеря, увеселителни програми. Нощувка.

 

Ден 3 : Открито море

През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате от забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 4: Порт Саид (Египет)

В 06:30 часа корабът акостира на пристанището в Порт Саид. Градът е разположен на брега на Средиземно море и е основан през 1859г. при строежа на Суецкия канал. Порт Саид е процъфтявал през годините, но неговата слава бледнее пред главната атракция - Суецкия канал. Възможност за целодневна автобусна екскурзия " Класически Кайро". Комфортен и климатизиран автобус ще ни качи от пристанището и ще ни отведе до Кайро – най-големият град в Африка, където ни очакват прекрасните забележителности, които ще видим на тази екскурзия. Първата ни дестинация са могъщите пирамиди в Гиза - едно от Седемте чудеса на света. Там ще имаме свободно време за разглеждане и потопяване в атмосферата и снимки. По ваше желание може да яздите камила или да влезете в Хеопсовата пирамида с допълнително заплащане.

Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Свободно време за снимки. Следва обяд на блок маса в 5* хотел, където ще се насладим на ориенталската кухня на Египет. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон. Следва посещение на фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба. Отплавайки от Порт Саид, корабът ще премине в близост до началото на Суецкия канал, свързващ Средиземно море и Червено море и бележещ условната граница между Африка и Азия. Вечеря и забавления.

Нощувка.

 

Ден 5: Ашдод (Израел)

В 08:00 ч. корабът акостира в Ашдод, известен като най-голямелия пристанищен град в Израел и един от най-старите градове в света. Градът се слави с развитата си нефтопреработвателна и химическа промишленост, както и обработката на диаманти. Имаме свободно време и възможност за допълнителни екскурзии. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 6: Лимасол (Кипър)

В 11:00 корабът акостира в Лимасол – вторият по големина град в Кипър, както и основен център на туризма и винопроизводството, известен с най-голямото пристанище в страната. Имаме свободно време, както и възможност за допълнителни екскурзии. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 7: Родос (Гърция)

В 11:30 ч. корабът акостира на остров Родос - най-източният гръцки остров в Егейско море. Островът е известен с Родоския колос, който е бил един от Седемте чудеса на света. Средновековният град Родос е включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Всяка година Родос привлича милиони туристи с историческото и културното си богатство, с лукса на бляскавите си курорти. Островът събира две морета - Егейско и Средиземно. Възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря и нощувка.

 

Ден 8: Кушадасъ (Турция)

В 7:00 ч. корабът акостира в Кушадасъ.Този град, разположен на брега на Егейско море, ще ви очарова с красивите си морски изгледи, природа и вкуса на местния ябълков чай, с гостоприемството на местните търговци, които ви подканят да посетите техните магазини.

 

Ден 9: Пирея (Гърция) - София (България)

Корабът акостира на пристанище Пирея около 07:00 часа. Отпътуване с комфортен автобус за България. Пристигане привечер.