Круиз из Гърция и Италия

Круиз из Гърция и Италия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 (понеделник)

София-Пирея

Нашето пътуване започва от София в 23:30ч. от Автогара Сердика /пред Централна гара/, нощен преход до Атина/пристанище Пирея.

 

Ден 2 (вторник)

Пирея

Ще посрещнем новото утро в Пирея, Атина, едно от най-старите пристанища в света. Градът предлага атрактивни крайбрежни кафенета и ресторанти и е изпълнен с различни чудеса, сред които и заливът Микролимано,Агия Триада (църквата на Светата Троица) и Археологическия музей. Ще се настаним на луксозния круизен кораб MSC OPERA и ще отплаваме от пристанище Пирея в 17:00. Вечеря. Нощувка на кораба.

 

Ден 3 (сряда)

Катаколон (09:00 часа-18:00 часа)

Нашата първа спирка е Катаколон – малко крайбрежно рибарско селище, което се разполага в близост до древния град Олимпия. Ще се насладим на живописни гледки, археологически обекти, кристално чисти сини води и безкраен 50-километров плаж. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка на кораба.

 

Ден 4 (четвъртък)

Корфу (09:00 часа-18:00 часа)

Нашата следваща спирка е град Корфу, който е космополитен, очарователен и приятелски настроен. Можете лесно да се изгубим, докато изследваме тесните улички, попиваме атмосферата и се срещаме с местните жители в едно от многото кафенета, барове и ресторанти. Ще бъдем изненадани от италианското усещане, което се дължи до голяма степен благодарение на венецианската архитектура, но няма да останем изненадани от топлото гръцкото посрещане. Възможност за допълнителна екскурзия Обзорна екскурзия на о.Корфу – Керкира . Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 5 (петък)

Кефалония (08:00 часа-16:00 часа)

Утрото ни посреща на остров Кефалония, най-големият остров в Йонийското море, който впечатлява с прекрасната си природа – от лазурните сини води и ситен пясък, до множество пещери, очарователни села и покрити с ели земи. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 6 (събота)

Бари (07:00 часа-19:00 часа)

Нашата следваща спирка е италианският пристанищен град Бари, който предлага забележителна комбинация от старо и ново, с исторически църкви, замъци и пиаци, разположени в близост до модерни галерии, магазини и музеи. Ще открием изобилието от природни чудеса, включително пещери, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Със своите спиращи дъха плажове и ресторанти от световна класа, Бари е незабравима морска дестинация. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 7 (неделя)

В открито море

През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате на лукса и забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 8 (понеделник)

Санторини (8:00 часа-18:00 часа)

Ще станем свидетели на грандиозните природни чудеса на Санторини и ще се насладим на спиращата дъха природа на това средиземноморско бягство. Островът е световно известен със своите контрасти - черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църкви на фона на лазурно небе, мастилено лилаво море и незабравими залези. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка на круизния кораб.

 

Ден 9 (неделя)

Пирея

Ще пристигнем в Атина(пристанище Пирея) в 7:00 часа.След закуска ще слезем от круизния кораб и ще отпътуваме за България, пристигане в София привечер.