Круиз из Арабския свят

Круиз из Арабския свят

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 София-Дубай

Излитане от летище София, Терминал 2, с директен полет на Fly Dubai в 14:25 часа. Кацане на летище Дубай в 21:20 часа и трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен). Настаняване.

Нощувка.

 

Ден 2 Дубай

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси — абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина — квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.Трансфер до кораба и настаняване. Отплаване в 23.00 часа за Абу Даби.

Нощувка на кораба.

 

Ден 3 Абу Даби

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Абу Даби в 07:00 ч. Възможност за ескурзия до Абу Даби срещу допълнително заплащане (165 лева ).Отплаване за Сир Бани Яс в 21.00 ч.

Нощувка на кораба.

 

Ден 4 Сир Бани Яс

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Сир Бани Яс в 07:00 ч. Възможност за мини тур на острова срещу допълнително заплащане (50 евро).Едно от визионерските постижения на Шейх Зайед е да превърне остров Сир Бани Яс в резерват за диви животни, които се отглеждат в естествената им среда — газели, щрауси, гепарди, жирафи и много други. Кратка обиколка на острова, без да доближаваме животните от съображения за сигурност. Тура не е подходящ за слабо подвижни хора.

Отплаване от Сир Бани Яс в 17:00 ч.

Нощувка на кораба.

 

Ден 5 В открито море

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.

Нощувка на кораба.

 

Ден 6 Дамам, Саудитска Арабия

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Дамам в 07:00 ч.Възможност за Сити тур на Дамам (139 евро)

Отплаване от Дамам в 18:00 ч.

Нощувка на кораба.

 

Ден 7 Доха, Катар

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Доха в 07.00 ч. Възможност за Сити тур на Доха срещу допълнително заплащане (110 евро).Отплаване от Доха в 17.00 ч.

Нощувка на кораба.

 

Ден 8 Дубай

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Дубай в 09.00 ч.Възможност за посещение на Цветните градини — “Miracle Gardens” и Мадинат Джумейра (108 лева) и също възможност за модерен круиз с вечеря по Дубай Марина (137 лева).Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.

Нощувка на кораба.

 

Ден 9 Дубай

Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен) и настаняване.Възможност за сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (127 лева)

Нощувка.

 

Ден 10 Дубай-София

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 09:40 часа. Кацане на летище София в 13:25 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.