Круиз Гръцки острови и Кушадасъ

Круиз Гръцки острови и Кушадасъ

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 София-Солун

Отпътуване от София в 07:00ч. сутринта от Автогара Сердика /пред Централна гара/, Пристигане в град Солун. Настаняване на кораба от 12:00ч.В 19:00ч. корабът отплава. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 2

Нашата първа дестинация е Кушадасъ (Турция), където сме в периода от 13:00ч. до 19:00ч. Този град, разположен на брега на Егейско море, ще ви очарова с неговите красиви морски изгледи, природа и вкуса на местния ябълков чай. Неслучайно градът в превод значи "Птичият остров". Името му най-вероятно идва от малкия каменен остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище на града.

По желание: Екскурзия до древния Ефес - най-запазеният град от античността. Преминаваме покрай мястото, където е бил храмът на Артемида - едно от седемте чудеса на Древния свят. Разглеждаме Археологическия комплекс. Връщаме се в Кушадасъ,свободно време за разходка и покупки в Кушадасъ или за да опитаме от местните вкусни деликатеси. Вечеря,забавления и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 3

Намираме се на най-големия и най-южен гръцки остров - остров Крит / град Ираклион / от 8:00ч. до 19:00ч.На острова се развива Минойската цивилизация (приблизително 3000-1400 г. пр.н.е.) - най-древната цивилизация в Европа.

По желание: Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на английски /или руски/ език. Обяд на борда на кораба и свободно време за плаж, разходка и покупки. Отпътуваме в 19:00ч.Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 4

Намираме се на остров Санторини - перлата на Егейско море(от 07:00ч. до 00:30ч. след полунощ). Пред вас ще изплува неповторимата гледка, извънредната красота,като че родена от въображението на художник. Черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църквички на фона на лазурно небе и мастилено лилаво море. Можете да видите най-голямата Калдера на морски вулкан с впечатляващи гледки и залези.

По желание: Полудневна автобусна екскурзия до селището Оia. Свободно време за снимки и сувенири. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 5

Утрото ни намира на остров Миконос с престой от 08:00ч. до 02:00ч. след полунощ. Веднага ще усетите топлата атмосфера на острова с неговата специфична цикладска архитектура с кубообразни бели къщи, белите тесни улици, изпъстрени с малки кафенета и бутици, вятърните мелници, малката Венеция, и църквата "Панагия Парапортиани".Свободно време за плаж, разходки и покупки. Вечеря,забавления и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 6

В 09:00ч. акустираме на остров Милос - най-югозападния остров от Цикладската група с вулканичен произход. Милос е първи в класацията на CNN на десетте най-красиви острова в света и е любимо място на хиляди туристи през лятото. Известен е по целия свят и с произведенията на изкуството, намиращи се в гръцки и европейски музеи. Венера Милоска в Лувъра и Асклепий от Милос, намиращ се в Британския музей са били намерени на острова, както и статуите на Посейдон и Аполон, намиращи се в Атинския археологически музей. Островът е люлка на ранна егейска цивилизация поради благоприятното местоположение между континентална Гърция и Крит, а също и добива на вулканичната скала обсидиан, използвана като сечиво и привличаща търговци от целия познат свят.

По желание: Екскурзия до природния феномен Саракинико, курортния град Милос и Плака. Обяд на борда на кораба и свободно време за плаж, разходка и покупки. Отплаваме в 19:00ч. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 7

Пристигане в Атина / пристанище Пирея/ в 07:00ч.След закуска имаме възможност да се разходим в столицата на Гърция – Атина. Свободно време.

По желание: екскурзия в Атина по избор. Корабът отплава в 17:00ч. Вечеря и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

 

Ден 8

Пристигане в Солун в 10:00ч. след закуска слизаме от кораба и отпътуване за България, пристигане в София следобяд.