Самураи, кимона и будитски храмове

Самураи, кимона и будитски храмове

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София - Токио

Полет София – Токио с прекачване.

 

Ден 2: Токио

Пристигане в Токио. Трансфер до хотела и настаняване.

Токио е столица и най-космополитен град в Япония. С население над 13 милиона в рамките на общината и агломерация достигаща 42 милиона, това е най-голямото струпване на хора на планетата. Градът е многолик. Наред с модерните квартали, високите технологии и стряскаща екстравагантност, Токио крие и много очарователни спокойни местенца, тайни градини и традиционни цветни улички.

Ще започнем с разходка до Императорския дворец, настоящата резиденция на монарха. Дворецът не се посещава, но градините са отворени и със свободен вход. Всъщност, на огромна площ са подредени множество градини и през всеки сезон гледката е впечатляваща.

Следобед сменяме декора. Отправяме се към изкуствения остров Одайба. Тук се катапултираме в бъдещето сред футуристична архитектура, гигантски кина и зашеметяващи магазини, гигантско виенско колело, малък изкуствен плаж. Обиколката ни ще завърши с посещение на квартал Акихабара, известен сред почитателите на аниме, манга и видеоигри.

Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 3: Токио

Закуска. Ще се отправим към Tokyo Tower – знаменитата кула на Токио – влиза се по желание /входната такса се заплаща на място/.

Разходката ни ще започне в сърцето на Токио - Космополитния квартал Шибуя и огромното прочуто кръстовище там е най-голямото в света. Ритуално ще преминем през него. Наблизо се намира статуята на кучето Хачико, за което е направен едноименния филм с Ричард Гиър, превърнала се в символ на града. На близо се намира и емблематичния булевард Омотесандо, считан за еквивалент на Шан-з-Елизе. Следва Такешита-Дори, улица в квартала Harajuku, сборен пункт на младежи с възможно най-странен и неочакван външен вид. Облечени и гримирани като герои от комикси, компютърни игри, от исторически епохи или суперзвезди. Рокери-бунтари, лолитки, кукли Барби, готически грим и всичко друго, което дори не си представяте.

Следобед ще се пренесем в друг свят. Ще посетим парка Йойоджи, зелените дробове на Токио, там се намира и най-красивият шинтоитски храм Мейджи. Разходка в най-обширния и един от най-френетичните квартали на Токио, Шинджуку с впечатляващи небостъргачи и търговски улици със светлинни реклами, екрани и неон. Тук се издига внушителното кметство, шедьовър на японския архитект Кендзо Танге, високо 243 м, където работят 20 000 души. Посещение на кметството не е предвидено.

 

Ден 4: Токио

Закуска. Днес ще посетим един от най-очарователните квартали, Асакуса, запазил духа на някогашния град Едо. По главната алея Накамисе-дори се продава всичко, кимона, играчки, лакомства, сребро и още много други занаятчийски произведения. Ще посетим будисткия храм Sensoji, построен през седми век. За обяд ще посетим рибния пазар Tsukiji, поредното емблематично място на града, тясно свързано с японската кухня.

Програмата ни ще завърши с квартала Кабуки-шо, кварталът на забавленията, концерти, игрални зали, заведения за караоке, салони за масаж и сауна, луксозни барове. Животът тук кипи до зори.

Връщане в хотела и нощувка в Токио.

 

Ден 5: Токио – Йокохама

След закуска ще се отправим към вълнуващият град - Йокохама. С население от около 3,5 милиона души това е вторият по големина град в Япония. Той е и най-голямо търговско пристанище в страната. Разположен на брега на морето, през последните няколко години мегаполисът се е превърнал в портал за Япония по света.

Обиколката ни ще започне с посещение на обсерваторията на кулата Skygraden Landmark Tower, намираща се на 69-ия етаж. До него ще се качим за 40 секунди с най-бързият асансьор в Япония. Продължаваме с посещение на мемориалния парк Nippon Maru, Морският музей, където основен експонат е кораб, наречен Лебедът на Тихия океан. Ще минем по историческата улица Басамичи, където европейците и американците се заселват през 19 век.

Последната ни спирка в Йокохама е увеселителния парк Yokohama Cosmo World, където се намира едно от най-големите виенски колела в света Cosmo Clock 21.

Връщане в Токио преди вечеря и нощувка.

 

Ден 6: Киото

Закуска. Освобождаваме хотела и оставяме багажа на рецепция – той ще бъде транспортиран до Киото и ще пристигне с доставка на следващия ден, тъй като местата за багаж във влака са силно ограничени. Пригответе личните си вещи и багаж за един ден в по-малка чанта. Качваме се на влака стрела и се отправяме към Киото – историческата столица на Япония в продължение на 12 века. Този град въплъщава всички представи, които хората имат, когато стане дума за японска култура. Вековни храмове, чаени церемонии, гейши, приказни дворци, японски градини...

Ще започнем обиколката си с посещение на Замъка Ниджо /Nijo-jo/, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо /1603-1867/. Славни са градините на този замък. Сред тях има езерце с три острова, изящно украсени с камъни и цветя. Там се провеждат и чаени церемонии. Ще продължим обиколката с посещение на Храма Кинкакуджи /Кinkakuji Тemple/. Известен още като Златния павилион, храмът е построен през 1397 година като резиденция на оттеглилия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм, Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Целият е позлатен, защото съхранява реликви на Буда.

Следобяд ще посетим известната бамбукова гора /Bamboo Forest/ в Арашияма. Свободно време за самостоятелна разходка и отдих.

Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 7: Киото

Закуска. Днес ще посетим Фушими Инари /Fushimi Inari/. Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори /Tori Gates/, които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периодът Мейджи.

Ще се насладим и на храма Сребърния павилион /Ginkakuji/. Построен е от шогуна Йошимаза, за да съперничи на Златния павилион. Ще продължим по така наречения Път на философията, улица по която минавал всеки ден философът Нашида Китаро потънал в размисли. Киото е реномиран университетски център, със световно признание, и в него има над 40 университета и колежи. Ще посетим храмовия комплекс Kiyomizu-Dera, от чиято градина се открива чудна гледка към града и планината. Програмата приключва в квартала Gion, едно от най-оживените места в Киото с вкусни места за хапване и развлечение.

Връщане в хотела и нощувка в Киото.


Ден 8: Киото

Свободен ден в Киото.

Следобед, по желание и срещу допълнително заплащане ще се облечем в традиционно кимоно и ще присъстваме на чаена церемония.

Нощувка в Киото.


Ден 9: Киото - Нара - Осака

Закуска. Нашето пътешествие продължава към Нара - първата столица на Япония. Градът е известен като люлката на японската култура. Древният град е бил построен по модел на тогавашната столица на Китай Чан Ан. Храмовете на Нара запазват влиянието си дори и след преместването на столицата в Хеян-Кио, така Нара остава известна като Нанто - южната столица, защото новата е на север. Храма Тодайджи или „Великият храм на Изтока“, е исторически най-важният храм в Япония от VІІІ в. и е най-голямата дървена сграда в света, пазеща най-голямата статуя на Буда в страната. Висока е 16 метра и е излята от бронз. Свободно време за обяд.

Следобед отпътуване за Осака. Продължаваме към най-интересната забележителност на града - Замъка Осака, построен през 1576 г. Замъкът Осака е бил построен, за да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Ще се качим до последния етаж, откъдето се открива страхотна гледка към града и парка. Отправяме се към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж ще видим от високо целия град. Обиколката ни ще приключи в централната част на Осака – Шинсайбаши и улица Дотомбори, където има огромен избор от ресторанти и места за хранене и забавления. Самостоятелно прибиране в хотела, до който има удобна връзка с метро.

Нощувка в Осака.

 

Ден 10: Химеджи и Кобе

Закуска. Днес ще се отправим на целодневна обиколка на Химеджи и Кобе /включена в пакетната цена/.

Първата ни спирка днес е град Химеджи. Ще видим една от най-грандиозните забележителности на Япония – Замъка Химеджи или както е известен Бялата Чапла. Строителството на замъка започва в средата на 14 век. Първоначално идеята е да се построи стабилна крепост, която да отблъсква нашествениците. Всеки следващ владетел, влизайки в замъка е допринасял с нещо за разширяването му и така днес замъкът представлява един огромен комплекс от общо 83 сгради, всички изработени майсторски от дърво, най-висока сред тях е главната кула със своите внушителни 45 метра. Наричат го Замъка на Бялата Чапла, защото в основния замисъл заложен в строителството е сградите да приличат на птица с разперени криле, основният цвят е бял. Ще посетим и великолепните градини Kokoen Garden.

Следващата ни спирка е град Кобе. Градът е най-известен с говеждото месо Кобе, което е световно известно с качествата си. Телешкото Kobe beef винаги е било заобиколено от легенди, мистика и престиж. Разказите за глезените крави, които се масажират със саке, поят се с бира и слушат класическа музика, затвърждават славата му.

След обяд ще посетим Парка Мерикен / Meriken Park/, където се намира Кулата на Кобе, символ на града. Не е предвидено влизане в кулата.

Нощувка в Осака.

 

Ден 11: Осака – Бусан

Закуска. Трансфер и полет за Бусан в 11:00. Бусан е сред главните пристанищни градове на Корейския пролив. Това е най-големия пристанищен град в Южна Корея.

Ще се отправим към най-красивия и единствен разположен на морето храм Хандонг Йонгукса /Haedong Yonggungsa/. Той е построен през 1376 г. от велик будистки учител по времето на династия Корьо. Ще посетим плажа Хандонг и APEC House. Настаняване в хотела.

Нощувка в Бусан.


Ден 12: Бусан

Закуска. Обиколката ни започва с културното селище Gamcheon. Изобилието от картини, произведения на изкуството и графити, които украсяват това селище, позволява на пътниците да се отдадат на невероятни снимки. Продължаваме с парка Tejongdae и Oryukdo Skywalk - 15 метров стъклен мост, построен на 35 метра над морето. Разходката в небето е вълнуваща и не бива да се пропуска! Следобед се отправяме към рибния пазар Jagalchi - един от най-големите пазари за риба в цяла Азия. Ще посетим Кулата на Бусан. Тя е висока 120 м и предлага прекрасна гледка към града. Днешния ден ще завършим с разходка до впечатляващия мост Gwangan.

Нощувка в Бусан.

 

Ден 13: Бусан – Сеул

Закуска. Отпътуване с влак за Сеул, столицата на Южна Корея. Градът заема водещо място сред икономическите центрове на Азия, като е седалище на гиганти като Samsung, Hyundai и LG.

Пристигаме в Сеул. Обиколката ни започва с посещение на двореца Чангдеокгунг /Changdeokgung/. Неговото изграждане започва през 1405 г. когато тогавашният император Теджон се добира до власта, след като убива своя доведен брат в двореца Геонгбок-гунг. Ще се изкачим на кулата Seoul N Tower, от която се открива панорамна гледка към града. Привечер ще се разходим в световноизвесния квартал Gangnam, възпят в песента Gangnam Style на PSY. Ще посетим Bongeunsa Temple и библиотеката COEX Starfield, която се намира в голям търговски център. Ще имате свободно време за покупки и вечеря. Трансфер и настаняване в хотела.

Нощувка в Сеул.

 

Ден 14: Сеул

Закуска. Пешеходната ни програма ще започне с посещение на площада Gwanghwamun. Ще продължим с посещение на двореца Гионгбок-гунг /Gyeongbokgung/. Наричан още "Северния дворец" той е първия кралски дворец, той е построен по време на династията Часон през XIV в. Той служи като главна резиденция на корейските владетели и днес впечатлява със своите мащаби и изящество. След двореца ще се отправим към Bukchon Hanok Village. Ще се спуснем по улицата на занаятчиите Инсадонг /Insadong/. Ще пазаруваме от многобройните търговци на много изгодни цени. Продължаваме по "скъпата" пазарска улица Миангдонг /Myeongdong/. Ако остане време преди вечеря ще посетим още едно традиционно място където местните хора пазаруват – пазарът Намдемун /Namdaemun/.

Нощувка в Сеул.

 

Ден 15:

Закуска и трансфер до летището. Отпътуване за България.

Пристигане в София.