Пътешествие до остров Бали

Пътешествие до остров Бали

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София - Бали

Среща на летище София и полет за Бали.

 

Ден 2: Бали

Пристигане на летището в Бали. На летището ще бъдете посрещнати от българските ни водачи, живеещи на острова. Трансфер и настаняване в хотел в Убуд.

Нощувка.

 

Ден 3:

Опознаване на културната столица на Бали - Убуд

Закуска. Днес ни предстои целодневна туристическа обиколка /включена в пакетната цена/ и опознаване на културата на Бали - Убуд. Ще посетим гората на маймуните. Това е парк, намиращ се извън центъра на Убуд. Там балийски макаци живеят свободни в природата.Продължаваме към Тегалаланг - живописните оризови тераси на Бали. Те са едни от любимите пейзажи на Убуд.В оризищата на Тегалаланг ще посетим едно от най-атрактивните места за снимки - Люлките на Бали.След люлките ще направим късен сплотяващ обяд със спираща дъха гледка към джунглата.

Ще завършим този вълнуващ ден с посещение на традиционен балийски кечак танц - Ритуално представление описващо история от Махабрата. /включена в пакетната цена/.

Нощувка в Убуд.

 

Ден 4:

Закуска. Ще започнем деня с посещение на двореца и езерото с лотосите в центъра на Убуд.След това се отправяме към водопада Гоа Ранг Ренг - уникалния стъпаловиден водопад образува натурални басейни, в които ще се разхладим в бистрите планински води сред зелената балийска джунгла.Следва посещение на храма Гоа Гаджа - пещерата на слона, където след разкопки е открита статуя на Ганеша, за която се смята, че случва чудеса и сбъдва молитви. Под храмовия комплекс се събират реките Панкунг и Петану, което според балийските вярвания прави мястото магично. Поверията гласят, че водата извираща от шестте статуи подмладява.

Нощувка в Убуд.

 

Ден 5:

Закуска. Отправяме се към храма Гунунг Кауи, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и представлява редица издълбани в скалите 7-метрови статуи, за които се вярва, че са гробниците на крал Анак Уунгсу от династията Удаяна и неговите съпруги. Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан.Следващата ни спирка е храма Търта Емпул - храмът на свещената вода. Търта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. - или близо 11 века, балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Изворът е отворен и достъпен за всички желаещи и ще се потопим в балийския ритуал преминавайки през всичките 15 чучура.

Нощувка в Убуд.

 

Ден 6:

Закуска. Потегляме към езерата Буян и Тамблинган, където ще се насладим на уникална гледка.

Продължаваме към магичната джунгла на Мундук, където ни очаква 3-4 часов преход. Там ще имаме възможност да видим и да усетим силата на водната стихия. Водопадите са едни от най-красивите в Бали и същевременно са сред най-малко посещаваните места, далеч от цивилизацията.

Следва посещение на главния шиваитски воден храм в Бали - Улун Дану Бератан. Храмовият комплекс се намира на брега на езерото Бератан в планината. Построен е през 1663 г. и е посветен на богинята на реките и езерата Деуи Дану. Езерото Бератан е известно като езерото на свещената планина, заради плодовитостта на тази област. Намира се на 1200 м. над морското равнище и има студен тропически климат.

Нощувка в Убуд.

 

Ден 7:

Закуска. Днешната целодневна екскурзия /вкл. в пакетната цена/ ще започне с пътуване до курорта Амед - най-доброто място за шнорхелинг в Бали. Там ще се потопим в кристалните води на Балийско море и с помощта на шнорхели и маски ще изследваме пъстрите рибки и корали.

След това идва ред на кралските водни градини Търта Ганга, построени в чест на богинята на водите Ганга.

Време е за плаж .Ще отидем на Virgin Beach - отдалечен от тълпите, истински девствен плаж с бели пясъци и кристална вода.

Нощувка в Убуд.

 

Ден 8:

Закуска и свободно време до 12:00ч - удобен момент за закупуване на сувенири.

Следва трансфер и настаняване в град Семиняк.

Свободно време за плаж и разходка или по желание курс по сърф /срещу допълнително заплащане/. Посрещане на залеза на плажа.

Нощувка в Семиняк.

 

Ден 9:

Закуска. Днес ще посетим плажа Melasti - в най-южната точка на Бали, скрит от 80 метрови скали се простира няколко километров плаж с кристална вода.Свободно време.

Нощувка в Семиняк.

 

Ден 10:

Закуска. Свободен ден - възможност за пазаруване, плажуване, сърфиране и почивка преди полета.Трансфер до летището и полет за София.

Пристигане на летище София.