Приключение в Кения - сафари и плаж

Приключение в Кения - сафари и плаж

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

София -Истанбул - Найроби

Сборен пункт на летище София Терминал 2 в 13:45ч. - два часа преди полета в 15:55ч. Регистрация за полета и отпътуване за Найроби с полет на Турски Авиолинии по маршрут София - Истанбул – Найроби. Пристигане в Истанбул в 17:20ч.Престой на летището. Отпътуване за Найроби в 18:50ч.

 

Ден 2

Найроби - резерват Масай Мара

Пристигане в Найроби в 01:50ч.Посрещане и отпътуване за Масай Мара.

В колите се пътува по 6( максимум 7)човека,за да бъдат всички разположени до прозорец.

Кадифените хълмове на резервата и река Мара приютяват многобройни и редки представители на африканската флора и фауна.Пристигане в резервата и настаняване в Camp АА, Jambo Mara или подобен. Обяд. Закуска и отпътуване за сафари.Ще видите Големите 5 ( The BIG 5) - носорог, лъв, слон, леопард, бивол.Разбира се и много жирафи, хипопотами, антилопи, в това число Импала и Орикс, зебри, крокодили, леопарди.Обяд в саваната.Следобедно сафари.Прибиране в кампа.Вечеря и нощувка.

 

Ден 3

Масай Мара

Закуска.Рано призори сафари из резервата и незабравими срещи с представители на животинския и растителния свят.Обяд - пикник в резервата.Следобед – сафари из резервата. Около 16:00ч.-посещение на масайско село,по желание,срещу допълнително заплащане.Вечерта след 18:00ч.-свободно време.Вечеря и нощувка.

 

Ден 4

Масай Мара – Найроби - Диани

Закуска. Ранно отпътуване за Найроби и трансфер до летището. Полет в 15:45ч.за Диани / Укунда. Пристигане в 17:00ч.Трансфер до хотела (15 минути).Настаняване.Свободно време.Изхранване на база All inclusivе.Нощувка.

 

Ден 5- Ден 8

Диани

Свободно време за плаж. Изхранване на база All inclusive. Нощувка.

 

Ден 9

Диани - Найроби

Закуска. Освобождаване на стаите.Трансфер до летището за полет до Найроби 10:25ч.Кацане в Найроби в 11:00ч.Посрещане и отпътуване за Панорамен сити тур на столицата на Кения (без слизане от буса). Посещение на Стария пазар на Найроби, с възможност за закупуване на тениски, шапки, различни дрехи, текстил, сувенири, магнити и т.н.Самият пазар е колоритен и интересен.Следва посещение на Национален Музей на Кения - за запознаване с местната история, различните племена, населяващи Кения, секцията влечуги и пернати.Тук се намира и "момчето от Туркана" - най-запазените ранни човешки останки, на около 1.6 милиона години. Следва посещение на Парка за жирафи с възможност за снимки.Прощална вечеря (без включени напитки).Трансфер до летището около 23:30ч.

 

Ден 10

Найроби - Истанбул - София

Около 01:30ч.чекиране за полет Найроби-Истанбул-София.Отпътуване за Истанбул в 04:15ч. Пристигане в Истанбул в 11:30ч.Престой на летище.Отпътуване от Истанбул за София в 13:35.Пристигане в София Т2 около 14:55 часа.