Екскурзия до Китай - древната цивилизация

Екскурзия до Китай - древната цивилизация

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

Ден 1 София- Истанбул

Среща на летище София за полет с АК „ Turkish Airlines”до Пекин през Истанбул в 21:35 часа.

 

Ден 2 Истанбул-Пекин

Полет от Истанбул в 02:05ч. и пристигане в Пекин около 16:10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Metropark Lido hotel 4* или подобен. Нощувка.

 

Ден 3 Пекин

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на Древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 година. Отпътуване към Happy Valley Park и посещение на грандиозния шоу спектакъл "Династията на Златната Маска" ( включен в пакетната цена )-зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

 

Ден 4 Пекин-Лоян

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него,една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Luoyang Peony hotel или подобен.

 

Ден 5 Лоян-Сиан

Закуска.

Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства с посещение на школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“, като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление.Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви,монасите са с твърде слабо тяло и затова измисля редица двигателни упражнения, да ги укрепи физически. Тези упражнения, съчетани със заимствуваните от древните китайски трактати, дават началото на шаолинския стил борба.

Следва посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като "Вратата на дракона".1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиан. Пристигане в Сиан. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Xian Ramada Hotel или подобен.

 

Ден 6 Сиан

Закуска.Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - Гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход започва през 246 година и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 година.Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из Стария град и Мюсюлманския квартал. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

Ден 7 Сиан-Шанхай

Закуска.

Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай. Пристигане в Шанхай и разходка по булевард Nanjing Road-започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народният площад.Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Вечеря в местен ресторант, след което настаняване и нощувка в хотел Shanghai Ramada или подобен.

 

Ден 8 Шанхай

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит, седящите статуи от нефрит на Буда, са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Посещение на Телевизионна кула с включен билет за наблюдателната площадка на 263 метра. Кулата открита през 1994г е символ на Шанхай и е висока 468 метра.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по река Хуан Пу (60 евро/117 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България.

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

 

Ден 9 Шанхай-Джуджаджао-Истанбул

Закуска.Посещение на Джуджаджао, който наричат също "Венеция на изтока", заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет с АК“Turkish Airlines” за София през Истанбул в 23:05ч.

 

Ден 10 Шанхай-Истанбул-София

Кацане в Истанбул в 06:15ч. и полет за София в 08:45ч.

Пристигане в София.