Бразилия и Аржентина - музика и красиви гледки

Бразилия и Аржентина - музика и красиви гледки

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София – Буенос Айрес

Отпътуване от летище София с полет за Буенос Айрес.

 

Ден 2: Буенос Айрес

Кацане в Буенос Айрес.

Посрещане и трансфер. Ще обиколим аржентинската столица Буенос Айрес /включено в пакетната цена/ с местен екскурзовод. Кварталът Ла Бока /La Boca/, основан от италианските емигранти, прочут с типичните цветни старинни къщи, прекрасни улички с множество заведения… музика.Ще наминем и до улица Caminito, считана за родното място на тангото. Ще продължим към стадион Естадио Алберто Х, по-известен с името Ла Бомбонера - дом на най-известния аржентински футболен отбор Бока Хуниорс. Любимият отбор на Диего Марадона.Следва посещение на центъра на града с Площад Майо /Plaza de Mayo/, където се намират сградата на Президентството, наричана Розовата къща, модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната и една от малкото запазени сгради от 18 век, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо /Avenida de Mayo/, където се помещава Сената /Парламента на Аржентина/, известното кафене Тортони с автентичен интериор, запазен от средата на 19 век. Обиколката продължава към Булевард 9 юли /Avenida 9 de julio/, който е и най-широкият булевард в света с известния Обелиск – символ на града.

Разходка по популярната пешеходна улица Флорида, една от най-атрактивните в аржентинската столица.

Нощувка.

 

Ден 3: Буенос Айрес

Закуска. Днес продължаваме с полудневен тур на северната част на Буенос Айрес /включено в пакетната цена/. Обиколката ще започне с известното като Цветето от метал /Floralis Genéric/, в близост до Юридическия факултет на местния университет.Цветето е проектирано да се отваря сутрин с изгрева на слънцето, и да се затваря вечер - по залез. Това го прави уникално и е един от символите на града. Преминаване покрай Изложбения център и Националния музей за изящни изкуства. Следва спирка в eдин от най-престижните квартали - Риколета, изграден във френски стил, където се намират множество музеи. Посещение на историческото гробище на Риколета - музей на открито, в който са намерили вечен покой известни личности като Евита Перон, аржентински президенти, местни артисти и художници, нобелови лауреати и дори дъщерята на Наполеон.

Продължаваме към квартал Палермо, скъпите аристократични домове наоколо, градините Ел Роседал /ботаническа градина, планетариум, зоопарк, хиподрум/. Ще видим и паметникът на Великата харта на свободите и четирите аржентински региона. Обиколката завършва с посещение на една от най-красивите и уникални сгради в столицата - книжарницата Еl Ateneo Grand Splendid, построена през далечната 1919 г., като театър - Teatro Gran Splendid.

Вечерта по желание - вечеря с Танго шоу в Tango Porteño /срещу допълнително заплащане/.

 

Ден 4: Буенос Айрес или Монтевидео, Уругвай

Закуска. Свободно време за обиколка и релакс в Буенос Айрес

По желание - целодневна екскурзия до Монтевидео, столицата на Уругвай /срещу допълнително заплащане/.

По желание -целодневна екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа - земя на гаучосите /срещу допълнително заплащане/.

Нощувка.

 

Ден 5: Буенос Айрес - Водопадите Игуасу

Закуска. Свободно време в Буенос Айрес. Последни часове в най-европейския по архитектура и дух мегапоис в Латинска Америка. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу. Пристигане в Игуасу. Трансфер и настаняване в хотел.

 

Ден 6: Водопадите Игуасу на аржентиска територия

Закуска. Целодневна обиколка на водопадите Игуасу от Аржентинска страна /включена в пакетната цена/.Това е едно от най-величествените природни забележителности на планетата.

Ще имаме незабравим ден в природния парк и ще видим водопадите от аржентинска страна. 80% от водопадите се намират в Аржентина и 20% са на бразилска територия. Игуасу е система от около 300 водопада създадени от двете реки Игуасу и Парана, простираща се на дължина от 2 700 м., като водата на някои места пада от 80 м., а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1 500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.

Свободно време за обяд /не е включен в цената/.

Следобед всички желаещи смелчаци ще усетят пръските на кристалните води на водопадите, участвайки в Nautical adventure - мокро приключение в лодка /заплаща се допълнително на място/. Лодката се движи максимално близо до падащите води и понякога дори минава от вътрешната страна на водопадите.

Нощувка.

 

Ден 7: Водопадите Игуасу от бразилска страна, Птичия парк - Рио де Жанейро

Закуска. Напускаме хотела в Пуерто Игуасу, минаваме границата и пристигаме в Бразилия. Ще минем по Моста на дружбата, от който се открива гледка към границите на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай.

Днес ще посетим Птичия парк /включено в пакетната цена/. В този парк живеят над 1 000 вида птици от различни части на Бразилия. Ще видим различни видове папагали, тукан, фламинго и най-малката птица в света – колибри.

Възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу /заявява се и се заплаща на място/.

Следобед - полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна /включен в пакетната цена/.

Днес отново сме до Голямата вода. Именно това е значението на думата Игуасу в превод. Има индиански произход. Ще минем по множество площадки за наблюдение…движейки се към гигантският водопад Garganta del Diablo /Дяволското гърло/. Именно той ще е грандиозен завършек на този чудесен тур.

Трансфер до летището и полет до Рио де Жанейро. Пристигане и трансфер до световно известната част на града - Копакабана. Настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан.

Нощувка.

 

Ден 8: Рио де Жанейро

Закуска. Днес ни предстои обиколка на космополитния Рио де Жанейро /включена в пакетната цена/. Ще посетим планината Корковадо /710 м/, от чийто връх над града бди грандиозната статуята на Христос Спасителя.Тя е символ на Рио и може да се види от всички точки на града. Издигната е по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия, открита през 1931 г. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през природния парк Тижука. Това е най-голямата тропическа гора в света, засадена от човек. Следват само 100 стълби /има и асансьор/ до панорамната площадка, от която гледката е... Време за снимки и наблюдение на всичко наоколо.

Ще тръгнем от планината Корковадо към най-известния стадион в Бразилия – Маракана.Най-големият стадион в Южна Америка и един от най-големите в света. Първоначално създаден с внушителния капацитет от 210 хиляди места, след реконструкцията му през 2014 г, стадионът може да побере до 79 000 зрители. Ще разгледаме стадиона отвън, ще се снимаме…а най-големите фенове могат да направят и „фен обиколка“ вътре /ако има места в групите и срещу заплащане/.

Следва обиколка с автобус на най-известните плажове в Рио де Жанейро – езерната област, плажовете Ипанема и Леблон, както и луксозните Фламенго и Ботафого бийч.

Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/ Rio by night. Вечеря в типичен местен ресторант със Самба шоу. Ще се настаним в ресторанта, ще опитаме типични за Бразилия ястия, включително и разнообразни видове месо /напитките се заплащат допълнително/. След вечерята ще се настаним в залата, където ще гледаме Джинга Тропикао /Ginga Tropical/.

Нощувка.

 

Ден 9: Рио де Жанейро

Закуска. Полудневна обиколка на Рио де Жанейро. Днес ще посетим другата основна забележителност на Рио - фамозната скала Захарната глава - Sugar Loaf /включено в пакетната цена/.Планината е с височина 395 м. и открива гледка към световноизвестните плажове на града. Ще видим и моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м. в планината Урка, откъдето ще снимате Захарната Глава отблизо.

След скалата ще се запътим към старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минем покрай катедралата Канделария, ще видим Националната галерия, Градския театър, Библиотеката, модернистичния музей Tomorrow, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически сгради в сърцето на града. Свободно време.

Нощувка.

 

Ден 10: Рио де Жанейро

Закуска. Свободен ден в Града на чудесата. Възможност за плаж на Копакабана или съседния Ипанема. Ще разгледедаме луксозния квартал Санта Тереза с многобройните имения, павирани улици и ще се повозим на ретро трамвай. Краят на този ден ще открием ресторанти и барове край брега на океана.

По желание /срещу допълнително заплащане/ - Круиз до Тропическите острови. По време на тази еднодневна екскурзия ще се запознаем с крайбрежните селища, тропическите острови и красивите плажове, които се намират само на няколко часа от пристанището. Ще пристигнем в рибарското селище Итакурука, където с круизна лодка ще поемем по спокойните зелени води на залива. Той е осеян с повече от 300 малки тропически островчета. Чудесен вариант за релакс, плуване и гмуркане. На връщане ще минем покрай квартала Бара, известен с красиви плажове, кипящ нощен живот и много магазини.

Нощувка.

 

Ден 11: Рио де Жанейро

Закуска. Свободно време за плаж, релакс и разходки.

Нощувка.

 

Ден 12: Рио де Жанейро

Закуска. Свободно време. Последни часове за плаж и шопинг. Напускане на хотела.

Трансфер до летището и полет за София.

 

Ден 13: София

Пристигане в София.