Осми март в Истанбул

Осми март в Истанбул

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 Ден 1 / 05.03.2020

Отпътуване за Истанбул:

20:00ч. - Тръгване от гр. София, Автогара Сердика(Трафик маркет) пред Централна Ж.П. гара,

21:30ч. - Тръгване от гр. Пазарджик, бензиностанция Shell ( на магистралата);

22:30ч. - Тръгване от гр. Пловдив,  Бензиностанция OMV пред хотел „Санкт Петербург”,

Продължителността на пътуването до Истанбул е около 9 часа (в зависимост от преминаването на границата при ГКПП Капитан Андреево)

 

 Ден 2 / 06.03.2020 

Пристигане рано сутринта в Истанбул и настаняване в хотела.   Ако сутринта  няма свободни стаи настаняването става след 12.30ч.

Турове и атракции по желание на туристите,  срещу допълнително заплащане:

08:00 ч. – Обзорна  екскурзия на Истанбул срещу доплащане.

Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус: Тръгване от хотела – пристигане в кв.Султанахмет – посещение на Синята Джамия  – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай  дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - качване в автобуса.  Обиколката продължава по Въжения мост над Босфора, през който  се преминава в Азиатската част на Истанбул - посещава се местността Йедитепе, където се оставя време за почивка и разглеждане около 20 мин. - след престоя на Йедитепе отново по Въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул – минава се покрай Златният рог – посещение на желязната българска  църква “Св.Стефан” (дава се информация за нея и се посещава, тъй като е след основни ремонтни дейности)–  около 12:30 ч. връщане обратно в хотела.

Следобеден тур - по желание и срещу допълнително заплащане: посещение на МОЛ FLORYA + уникалния аквариум AQUA FLORYA

Наскоро отвореният мол е кандидат да бъде новия атракционен център на Истанбул.  Aqua Florya Mall има съвсем нова концепция, която ще промени възприятието за обикновения мол за пазаруване.
Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето, тераси, голям паркинг и алеи за разходки.

Вечерен тур – по желание и срещу допълнително заплащане: 20:45 ч. –  Посещение на Рибен ресторант – Ресторанта се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към Босфора. Трансфер до хотела. Нощувка.Ден 3 / 07.03.2020

07:00 – 08:00 ч. – Закуска. Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане:

08:30 ч.: Обиколка на Босфора с корабче -  Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора  до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Обиколката продължава около 1:30 час и половина.

10:00 ч. – Посещение  на Двореца Долмабахче – срещу допълнително доплащане

Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.  Дворецът Долмабахче е най-красивият от всички дворци, разположени по Босфора.

Следобеден тур - по желание и срещу допълнително заплащане

14:00 ч.- Посещение на небостъргача SAPPHIRE - Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция. Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвременните метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.   

17:30 ч. - Посещение на Outlet за покупка на кожени изделия

Нощен тур - по желание и срещу допълнително заплащане: 19:30 ч. -  Нощен Истанбул - Посещава се хълма  Пиер Лоти откъдето се разкрива прекрасна гледка към Златния рог и старата европейска част на Истанбул. Следва преминаване през Таксим в новата европейска част на града, двореца Долмабахче. Свободно време за снимки покрай брега на Босфора.
ИЛИ
Нощен тур - по желание и срещу допълнително заплащане: 20:00 ч. - Вечеря на кораб по Босфор - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 4 / 08.03.2020

07:00 – 08:00 ч. – Закуска. Отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква "Св. Константин и Елена" и най-голямата джамия в Турция - "Селимие".  Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София 

Часовете посочени в програма са ориентировъчни и на място се уточняват от местния екскурзовод поради големия трафик и преходи.