Прага - предколедна магия

Предколедно в Прага със самолет

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

Oтпътуване в 09:00 ч. от летище София за Прага с полет на авиокомпания European Air Charter. Кацане в Прага в 10:00 ч. Програмата в Прага с екскурзовод на български език. След пристигане, начало на програмата:панорамна обиколка първа част - разглеждане на хълма Храдчани - екскурзовод на български език. Обиколката започва с най-дълго строената в Прага катедрала, която е и пантеон на чешката история - "Свети Вит“. Разходка в квартала на аристократите Мала Страна до Карловия мост. Трансфер до хотелите за настаняване. Свободно време.

Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия:

Екскурзия до Дрезден – столицата на Саксония, известна като "Флоренция на Елба”. Пешеходна разходка - комплексът Цвингер, Оперният площад, Кралската катедрала, катедралата Фрауенкирхе. Свободно време и възможност за посещение на музеи - Бароковия дворец "Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – "Сикстинската Мадона”.* Входните такси на музеите не са включени в цената на тура.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на Коледните базари. Връщане в Прага.

Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия:

Екскурзия до Карлови Вари - един от най-старите европейски балнео-курорти, известен с лечебния ефект на горещите си минерални извори, Бехеровката и стъкларските изделия. Връщане в Прага.

Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела. Програма панорамна обиколка втора част - по средновековни улички на Старе Место (Стария град), които водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, църквата "Свети Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага световноизвестният Астрономически часовник от 15 век (“Орлой”). Свободно време за разглеждане на Коледните базари. Трансфер до летището за полет на авиокомпания European Air Charter за София в 18:00 ч. Кацане на летище София в 21:50 ч.