ТУНИС

Остров Джерба от А до Я и пустинята Сахара – почивка, приключения и забавления / полет от София

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Допълнителна информация
Хотели
по програмата
ДЕН-1
Излитане с директен чартърен полет за остров Джерба. Кацане на летище Джерба, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Vincci Dar Midoun 4* или подобен. Продължителност на трансфера - около 30 минути.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2
Закуска. Информационна среша с вашия представител.
Обзорна екскурзия "Открийте Джерба"
Римски останки, столицата на острова и крокодили - тази екскурзия би могла да бъде обобщена с една дума - Джерба. Ще спрете в столицата Хумт Сук, в "глиненото" селище Гуелала, синагогата Ла Гриба и ще приключите в Джерба Експлор - най-голямата ферма за крокодили в цялото Средиземноморие. По време на пътуването ще се насладите на древна архитектура и на вкусен обяд (без включени напитки).
Екскурзията започва с фотопауза на древен римски път, нисък каменен мост от I век от нашата ера. Продължаваме за Гуелала, за да се насладим на известния център за глина и керамика. Ще имате възможност да си купите от известните теракотени купи и други сувенири в магазините, както и да научите нещо повече за берберския начин на живот.
Следващата спирка е Гриба - най-старата синагога в Тунис. След като се възхитим на стотиците декоративни сини плочки и арки, продължаваме към Хумт Сук - столицата на Джерба. Разходка в лабиринта от улици и пазари и потапяне в атмосферата. Следва обяд и посещение на Джерба Експлор парк - най-голямата ферма за крокодили в цялото Средиземноморие с над 400 нилски крокодила.
Допълнителна информация:
в цената е включено посещение и входна такса за музея Guellala - един от най-интересните музеи в цял Тунис.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3
Закуска.
Двудневна екскурзия с 1 нощувка в Сахара (Дуз - Тозьор)
Има толкова различни видове пустиня в тунизийска Сахара - пясъчна, солена и камениста… и са нужни два дни, за да се видят. Първият ден започва с посещение на пазара в Ел Хамма и продължава към Шот Ал Джерид - най-голямото солено езеро в Африка. Пристигане в Тозьор, обяд без включени напитки и настаняване в хотел. Следобед 4х4 пътуване до планинския оазис Чебика-Тамерза.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4
Закуска.
Двудневна екскурзия с 1 нощувка в Сахара (Дуз - Тозьор)
Посещение на медината на Тозьор, преди да се отправите към пясъчната пустиня на Дуз. Обяд и отправяне към лунния пейзаж на Матмата и Сиди Идрис, известни от филма "Междузвездни войни".
Връщане в Джерба. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5
Закуска.
Татуин - Шенини (Бербери и Междузвездни войни)
Римски мост - солено езеро до Зарзис - пясъчна дюна - Шенини - пазарът на Татуин - Ксурс - Джерба
По време на тази екскурзия ще откриете пустинята на Тунис от гледната точка на берберите. Ще стъпите в Ксурс - древна крепост на тунизийските бербери, където са намирали убежище и спасение по време на инвазия на различни номадски племена. В днешни времена това е атракция за множество туристи. В цената е включен обяд без напитки.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6
Закуска.
Напуснете остров Джерба за един забавен ден със средиземноморски круиз. Опънете платна към Фламинговия остров на борда на пиратски кораб и на фона на музикален съпровод на брега. Ще имате достатъчно време за плуване и шнорхелинг. Като допълнение е включена и вкусна храна. Накратко, обещава се страхотно приключение върху вълни!
На борда на реплика на пиратски кораб, приключението започва с момента на отплаване. Седнете на палубата и наблюдавайте шоу със саби/ножове или се отдайте на риболов, пътувайки към Фламинговия остров. Гледките, които Ви очакват, са специални: бял пясък, сламени колиби и плитки синьо-зелени води. Само корабът да пусне котва и можете да правите каквото желаете - да плувате, да се разположите на брега или да изпиете напитка на сянка, докато ритмите на местни островни музиканти Ви забавляват. Следва обяд с включени безалкохолни напитки, след което отново ще можете да поплувате преди обратния път.
Допълнителна информация:
Фламинговият остров не е друг/различен остров, а специално място на Джерба (това е едно от имената, с които островът е известен от древността);
пътуването от пристанището е около 1 час в посока;
не се предоставя оборудване за шнорхелинг - маска, шнорхел или плавници;
алкохолните напитки са забранени.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Джерба за полет до България. Продължителност на трансфера - около 30 минути.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)
Авиокомпания: European Air Charter
София - Джерба: 17:00 / 17:30 ч.
Джерба - София: 18:20 / 22:50 ч.