Априлска ваканция в Лондон

Априлска ваканция в Лондон

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

Полет на авиокомпания BULGARIA AIR в 15.20 ч. от аерогара София за Лондон. Кацане на летище Хийтроу в 16.45 ч. Трансфер от летището и настаняване в Copthorne Tara Hotel London Kensington 4*. Свободно време и първи впечатления от града. Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Начало на полудневната обиколка на Лондон с автобус и местен екскурзовод, включваща Катедралата Сейнт Пол, Тауър и Тауър Бридж, площад Трафалгар с колоната на адмирал Нелсън, Уестминстърското абатство, Парламента и часовниковата кула Биг Бен, Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия, Даунинг Стрийт, Хайд парк. Свободно време, през което, придружени от водача на групата, желаещите биха могли да направят снимки на смяната на караула пред Бъкингамския дворец, както и да посетят някои от многобройните лондонски музеи /достъпът до по-голямата част от тях е безплатен/– Природо-научния музей, Музея на науката и изобретенията, Музея Виктория & Албърт. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Придружени от водача на групата, се предвижда разходка с корабче по р. Темза до Гринуич, където се намира Кралската обсерваторията и нулевия меридиан, а туристите могат да си направят снимки, стъпили едновременно в западното и източното полукълбо (има такса вход за Кралската Обсерватория и Къти Сарк, която се заплаща по желание на място). Свободно време за да се повозите на Лондонското око/London Еye, да се разходите покрай Уайт хол – синоним на политическия живот на столицата и до къщата с № 10 на Даунинг стрийт - официалната резиденция на Министър – председателя. Разходка по най-дългата търговска улица в Европа - Оксфорд стрийт. Нощувка. Забележка: Придвижването в Лондон е с метро, с изключение на деня на провеждане на панорамната обиколка.

 

Ден 4

Закуска. Свободно време. През този ден ви предлагаме еднодневна автобусна екскурзия (изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване и плащане с основния пакет) до университетския град Оксфорд, до Стратфорд на р. Ейвън – родното място на Уилиям Шекспир и до средновековния замък Уоруик, считан за една от главните туристически атракции в страната. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Освобождаване на стаите до 11.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. Свободно време за разходка и за последни покупки или посещение на Уестминстърското абатство – великолепно произведение на храмовата архитектура във Великобритания и рядък шедьовър на западноевропейската готика, място за кралски сватби и погребения. Трансфер хотел - летище. Полет на авиокомпания BULGARIA AIR в 17.35 ч. за София. Кацане в 22.55 ч. Забележка: Придвижването в рамките на Лондон е с градски транспорт – изключение прави включената в пакетната цена панорамна автобусна обиколка и ползвания организиран транспорт при допълнителната екскурзия.