Швейцария и Италия

Швейцария и Италия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: СОФИЯ – АНКОНА – РИМИНИ

Среща на летище София. Отпътуване за Италия с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter до летище Анкона. Кацане на летището в Анкона. Трансфер до Римини – около 90 км. / 1 час. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

 

Ден 2: МИЛАНО

Закуска. Отпътуване за Милано (330 км./ 4 часа) и туристическа програма с разглеждане на замъка Сфорца (отвън), Катедралата (отвън), галерията Виктор – Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън) др. Свободно време. Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Милано.

 

Ден 3: ЛУГАНО – ЦЮРИХ

Закуска. Отпътуване за Лугано (75 км./1 час) – едно от най-живописните градчета на южна Швейцария, разположено на едноименното езеро Лаго ди Лугано. Разходка из центъра и красивия парк около брега на езерото.

Отпътуване за Цюрих (205 км.) и туристическа програма в Цюрих – пешеходна разходка в центъра – Катедралата (Гросмюнстер), църквата Фраумюнстер, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро.

Настаняване и нощувка в хотел 3* в района на Цюрих.

 

Ден 4: ЛОЗАНА

Закуска. Отпътуване за Лозана (225 км). Възможност за разглеждане на Олимпийския музей – живописно разположен на брега на Женевското езеро, с фонтани, парк, тераса с неповторима гледка към езерото. Пешеходна разходка из стария град.

Трансфер настаняване в хотел 3* в района на Женева (70 км). Нощувка.

 

Ден 5: ЖЕНЕВА

Закуска. Целодневна екскурзия в Женева – посещение на международния квартал Пале де Насион (седалище на ООН), Седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – брегът на езерото със 140-метровия фонтан, кеят на Мон Блан – десния бряг на езерото, къщата на Жан-Жак Русо, стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, къщата Тавел, Кметството, „Гран’ Рю”. Възможност за разходка с корабче по езерото срещу допълнително заплащане.

Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Женева.


Ден 6: ВЕВЕ – МОНТРЬО – ЗАМЪКА ШИЙОН – МИЛАНО

Закуска. Тръгване за Милано по пътя на виното /по брега на езерото Леман/. Разглеждане на Веве (90 км.) – живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи) с паметника на Чарли Чаплин на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Разглеждане на Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи Монтрьо и неговата околност в „швейцарския лазурен бряг”. Посещение на замъка Шийон (входната такса не е включена в цената на програмата), построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Следобяд – отпътуване за Милано (300 км./4,5 часа). Вечерта – настаняване в хотел 3* в района на Милано. Нощувка

 

Ден 7:  БОЛОНЯ – РИМИНИ

Закуска. Отпътуване за Римини. По пътя посещение Болоня (330 км./4 часа). Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видим едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града. Трансфер и нощувка в хотел 3* в Римини (115 км./около 1,5 часа).

 

Ден 8: РИМИНИ – АНКОНА – СОФИЯ

Закуска в хотела. Трансфер до летище Анкона (95 км./около 1 час) за полет до София. Прибиране в София около 17,30 ч.