Коледен шопинг във Виена

Коледен шопинг във Виена

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 00:00 ч. по маршрут София – Белград – Будапеща – Виена. Пристигане в австрийската столица около обяд. Посещение на най-големия аутлет в района на Виена: DESIGNER OUTLET PARNDORF, в който можете да откриете над 600 ТОП марки на ТОП цени. Designer Outlet Парндорф е шопинг градче на около 35 минути от Виена, със 150 магазина за маркови стоки на изгодни цени и няколко кафенета и ресторанти. В магазините се предлагат стоки с отстъпки от 30% до 70%. Продават се тестови колекции, колекции от изминалата година и свръх продукцията на първокласни производители и интернационални дизайнерски марки. Или с други думи, тук се продава всичко, което прави живота по-хубав: дизайнерска мода, обувки, аксесоари, бижута, козметика, спортни стоки, мебелни аксесоари, стоки за дома, идеи за подаръци. Настаняване в хотел 3* в района на Виена. Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. По това време на годината Виена е като най-вкусния празничен бонбон на Стария континент - с уникална коледна украса, нагиздена като коледно дръвче, бляскава и толкова празнична; подканяща ни да се сгреем с топъл пунш, ухаещ на канела. Празничното осветление и декорация по улиците на Виена я превръщат в една открита бална зала свнушителни светещи полилеи в средата на улицитe. Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод на български език: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун с местен екскурзовод на български език: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в. по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. Дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Коледен бонус: организирано посещение с автобус на Пратера – Предколедна фиеста на Виенското колело и Музея на восъчните фигури /без включени входни такси/. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Виена с екскурзовод на български език – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време за разходка из най-пищния и завладяващ коледен базар, този пред Кметството. Тук можете да видите дървета с различна украса: дървото на любовта, на целувките, захарното дърво. Ароматът на пунш и канела ще ви изкуши да опитате и традиционните захаросани плодове, печени кестени, джинджифиловите и канелените сладки. А ако предпочитате да започнете с нещо солено, можете да откриете и печени наденички и картофи, както и други вкусотии, които обаче не се давят в бира, а в греяно вино и пунш. Тук можете да се сдобиете с красиви коледни декорации и фигурки, тематични аксесоари, дребни подаръци и всякакви други джунджурии. Вечерта отпътуване за България.

 

Ден 4

Връщане в София сутринта.