Великден в Рим

Великден в Рим

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

Полет София – Рим /10.10 – 11.00/. Пристигане и трансфер до града. Панорамна обиколка на Рим с автобус и екскурзовод: Термите на Каракала, Циркус Максимус, Палатинския хълм, храмовете на Херкулес и Портинус, площад Венеция, фото стоп при Колизеума и на Капитолийския хълм. Настаняване в хотел в района на гара Термини. Свободно време. Нощуване.

 

Ден 2

Закуска. Свободно време или пешеходна екскурзия из римските площади – Фонтана ди Треви, галерията Алберто Сорди, Колоната на Марк Аврелий, Пантеона, площад Навона, Кампо де Фиори. След това не пропускайте да посетите прочутата Виа Кондотти, на която са разположени бутиците на Prada, Vаlentino, Gucci и Armani. Нощуване.

 

Ден 3

Закуска. Посещение на базиликата Свети Петър и Ватиканските музеи /ползва се градски транспорт/. Посетете една от най-богатите съкровищници на изкуството в света. В музеите ще видите творби от гръко-римския период до Джото, Ботичели и Рафаел. Тук е и впечатляващата фреска „Страшният съд“ на Микеланджело, изрисувана в Сикстинската капела. Екскурзията ще завърши с най-голямата християнска базилика в света – Свети Петър. Свободно време. Нощуване.

 

Ден 4

Закуска. Свободно време или пешеходна разходка в Трастевере. Това е един от най-автентичните квартали в града, богат на средновековна история. Тук се намират красивите църкви Санта Мария в Трастевере и Санта Чечилия с великолепни стенописи и мозайки, площад Трилуса с паметника на римския сатирик Салустри, остров Тиберина и еврейския квартал. В Трастевере може да опитате традиционна италианска кухня в някоя от многото местни траттории. Нощуване.


Ден 5

Закуска. Трансфер до летището за полет Рим – София /11.50 – 14.35/.