Почивка в Португалия - на брега на океана

Почивка в Португалия - на брега на океана

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1: София - Лисабон

Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00ч. Отпътуване за Португалия с АК „България Еър“ в 20:50ч. Пристигане на летището в Лисабон в 23.00ч. Нощувка в Лисабон.

Ден 2: Лисабон

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща … Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Отпътуване за Фигейра да Фош. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Синтра – Фигейра да Фош

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон или По желание: полудневна екскурзия до Синтра. Ще можете да посетите Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в или величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Оурем – Томар - Алкобаса

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание : целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса. Оурем е град в Централна Португалия. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12в, когато португалския крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква в чест на победата над маврите. По късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство «Св. Богородица от Алкобаса» е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 5: Порто

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание. По желание : еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Коимбра – Авейро – Коста нова

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста нова. Коимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Кoимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Продължаваме към Авейро. Градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова – популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели райета, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Фатима – Назаре - Баталя – Обидош

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14 в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в от н.е. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: Мафра - Лисабон

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон. Попътно разглеждане на Мафра и посещение на най-големият бароков дворец и манастир в Португалия. Историята на манастира е впечатляваща. Строителството му започва в началото на 18в по нареждане на крал Жуау V. Той дава обет, че на това място ще построи манастир, за да му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго «Възпоменание за манастира». Свободно време за вечеря и последни покупки в Лисабон. В 21.00ч. трансфер до летището.

Ден 9: Лисабон - София

Отпътуване за България в 00.05ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч.