Екзотичен средиземноморски круиз

Екзотичен средиземноморски круиз

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

ДЕН 1/Събота/:

Отпътуване от София в 06:00 часа от Стадион Васил Левски. Дневен преход до Пирея – главното пристанище на Гърция.

Чекиране и настаняване на борда на круизния кораб Celestyal Crystal. В 21:00 корабът отплава. Вечеря и нощувка на борда.

ДЕН 2/Неделя/:

През целия ден корабът е в открито море. Туристите могат да се забавляват с развлекателната програма на борда.                                            

ДЕН 3/Понеделник/:

В 07:00 часа акостиране на пристанището Александрия, Египет – древната столица на Египет.

09:00 часа – отплаване за Порт Саид / туристите, които участват в екскурзията Класическо Кайро ще бъдат превозени с автобуси до Порт Саид/.

20:00 часа – акостиране в Порт Саид.

22: 00 часа – отплаване посока Ашдод – Израел.

От Александрия тръгва екскурзията Класическо Кайро с обяд – целодневна, включена в цената. От пристанището с автобус се тръгва посока Кайро. Първата спирка е на едно от 7-те чудеса на света – пирамидите в Гиза. Свободно време за самостоятелно разглеждане на пирамидите, снимки, разходка с камила и т.н. Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Следва обяд на блок маса в 5* хотел. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон. След това се посещава фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба на пристанището Порт Саид. Продължителност на екскурзията – около 12 часа. Вечеря и нощувка на борда. Туристите, които не желаят да се възползват от тази екскурзия – остават на борда на кораба в открито море. Нямат право да слизат.

ДЕН 4/Вторник/:

В 08:00 ч. Корабът акостира в Ашдод – Израел. Свободно време или възможност за *допълнителни екскурзии. Вечеря на борда. 22:00 ч. отплаване. Нощувка.

ДЕН 5/Сряда/:

В 11:00 корабът акостира в Лимасол – Кипър. Свободно време или възможност за *допълнителни екскурзии.  В 18:00 корабът отплава към Гърция.

ДЕН 6/Четвъртък/:

В 12:00 ч. Корабът акoстира на о-в Родос. Свободно време до 20:00 ч.  или   допълнителна *екскурзия до Акропола в Линдос и цитаделата на Рицарите – включено в цената. Турът е с продължителност около 4 ½ часа. Първо има трансфер с автобус до древния град Линдос и посещение на Акропола на Линдос с древния дорийски храм на Атина. Градът много векове е бил главният на острова, като достига своя разцвет през 6 в. Пр. н.е. В център му се намира и църквата Света Богородица от Линдос с фрески от 15 в. Следва разходка в стария град на Родос – по улицата на Рицарите, Двореца на Рицарите и т.н. Обратно на кораба.  Вечеря и нощувка на борда.

ДЕН 7 Петък/: 

В 7:00 ч. Корабът акостира в Кушадасъ. Престой до 19:30 ч. и възможност за допълнителна екскурзия до гр. Ефес – включено в цената. Вечеря и нощувка на борда.

ДЕН 8/Събота/:

Корабът акостира на пристанище Пирея в 09:00 часа. Отпътуване за София с автобус. Пристигане вечерта.