Нова година във Вършац, Сърбия

Нова година във Вършац, Сърбия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: София – Вършац

  Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. „Св.Ал. Невски“, в посока Калотина – Ниш – Смедерево. Пристигане във Вършац, един от най - старите и най - красивите автентични градове във Войводина. Разположен на ръба на Панонската равнина, по склоновете на Вършац планина, той впечатлява със старинната си архитектура под влияние на унгарската култура.

Настаняване в хотел SRBIJA – 3*** .Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

Ден 2: Вършац

Закуска на шведска маса.
Пешеходна обиколка на града, която включва Градския музей, Конкордия, Дома на владиката „Владичански двор“, проектиран в стил барок /разглеждане отвън/, минаване покрай сградата на Кметството и посещение на Съборната църква. Това е най – старата църква в града, строена от 1728 до 1785 г., с една от най – красивите дърворезби от този период. Ще можете да видите градския площад „Св. Николай“ и старата аптека от XVIII в, известна като „аптеката на стълбите" и наричана още „При Спасителя“. Ще се посети и неоготическия римокатолическия храм „Св. Герхард“, който е сред обектите, които заслужават вашето внимание.

Обяд на шведска маса в ресторанта на хотела.

Отиване до местната винарна за дегустация на различни марки местно вино, съчетана с малки хапки сирена. Когато се отпие това вкусно вино, поверието гласи, че след 5 различни марки, изпробвани в навечерието на Новата година, се проговаря сръбски. Е, да видим дали е така?

С танцова стъпка и широка усмивка, денят продължава с подготовка на празничната вечер.

Новогодишна вечеря с богато меню на шведска маса, неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки, жива музика до зори и празнична томбола! ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА! Srećna Nova godina!

 

Ден 3: Вършац - манастира Меси

  Късна разточителна закуска до 11.00 ч.

  Отпътуване с автобус и разглеждане на манастира Месич. Ще запалим свещички, ще се помолим за здраве и благоденствие.

  Свободно време за разходка /прошетка на сръбски/. Вечеря - реприз на 01.01.2017 г. на шведска маса с неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки и жива музика.

 

Ден 4:  Вършац - София

Закуска на шведска маса. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.