Екскурзия Мароко и Испания

Екскурзия Мароко и Испания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 Ден 1 - сряда / София – Маракеш

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен полет до Маракеш. Кацане на летището в Маракеш. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

Ден 2 - четвъртък / Маракеш

Закуска. Разглеждане на “Перлата на Запада“. Обзорната обиколка на Маракеш включва: разглеждане на стария град, на един от най-известните африкански площади Джема Ел Фна, джамията Култубия,двореца Бахия, Градините Манара. Възможност за посещение на градините на Жак Мажорел. Свободно време. Прибиране в хотела. Вечеря.  Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка. 

 

Ден 3 - петък / Маракеш - Казабланка - Рабат

Закуска. Напускане на хотела.Отпътуване за икономическата столица-Казабланка. Разглеждане на Казабланка. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, като посетим шикозния жилищен квартал Анфа, както и да се разходим по прохладния булевард “Кормиш“.  Грандиозната джамия на Hassan II ще ни смае с величествената  си осанка.  Продължаваме с Рабат, посещение на Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралският дворец – разглеждане отвън. Настаняване в хотел 4* в Рабат. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 - събота / Рабат - Фес

Закуска. Напускане на хотела.Отпътуване за религиозната столица- Фес. Разглеждане на очарователния град Фес. С повече от 12 века история, медина, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, и най-стария религиозен университет, Фес е многообразен град, известен с добре запазените занаятчийски квартали. Медината- Фес ел Бали е огромна лабиринтна мрежа от каладръмени улички, пазени от древни крепостни стени. Mинаваме покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Посещение на Шувара Тенери- фабрика за производство на кожени изделия, показваща техниките за боядисване на кожа, използвани през вековете та чак до наши дни. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5 - неделя / Фес - Шафшауен - Танжер

Закуска. Напускане на хотела.Отпътуване за Шафшауен- Синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шафшауен. Градчето  е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че градчето е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минаване през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шафшауен. Голямата Джамия и посещение на старата касба(възможна е входна такса). Свободно време. Преминаваме планината Риф. Пристигане в Танжер. Обзорна автобусна обиколка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6  - понеделник / Танжер - Кадис - Севиля

Танжер- Кадис- Севиля  Закуска. Напускане на хотела.Фериботно преминаване през Танжер- Тарифа. Преминавайки през Гибралтарският проток и стъпване на европейски бряг. Обзорна обиколка на Кадис- Златното пристанище със забравена слава. Обиколката включва пешеходна обиколка и разглеждане на: Катедралата на Кадис, “Арката на Розата“, “Къщата на Адмирала“, Романският театър и др.Свободно време. Пристигане в Севиля и обзорен тур на града. Обзорният тур включва: Площад Испания, Площад “Нуева“, Севилската Катедрала“Света Мери“, Фонтана Хиралда, Къщата “Адриатика“ и много други. Настаняване в хотела. Възможност за вечерна допълнителна екскурзия “Испанска Фламенко вечер“. Вечеря.Нощувка.

 

Ден 7 -  вторник / Севиля - Кордоба - Малага - Коста дел Сол

Закуска. Напускане на хотела и потегляне в посока Кордоба.  В миналото е била столица и най- големият град на кордобанския халифат, разпростирал се в южната част на полуострова. Кордоба е разположена в полите на “Siera Morena“, а през централната ѝ част тече река “Guadalquivir“. След навлизането на войските на Крал Фернандо III, мюсюлманите бягат отвъд Гибралтарският проток и оставят безценно културно и архитектурно наследство, запазено до днес и привличащо туристи от всички краища на света.

 

Обзорния пешеходен тур включва: “Puente Romano”  със запазената си кула “Torre Calahhora“ от едната страна на реката, а от другата страна  триумфалната арка  на свети Рафаил“Puerta del Puente“. Следва „Mezquita-Catedral de Córdoba “-старата джамия,  започната по времето Абд Ал Рахман през VII век, а днес превърната в католическа катедрала“Успение Богородично“. Разходка из градините “Jardiens de Alcazar“.Свободно време за обяд.Отпътуване за Малага и обзорен тур на града. Малага се намира на брега на Средиземно море, част от Коста дел Сол, заобиколена от планини. Известна е и като родното място на художника Пабло Пикасо. В обзорната екскурзия ще може да направите снимки от панорамната площадка на крепостта Гибралфаро, Катедралата и двореца Алкасаба. Посещения с входове по време на тура не са предвидени.Пристигане в хотел в района на Коста дел Сол. Нощувка. Вечеря.

 

Ден 8 -  сряда / Коста дел Сол - Алхамбра - Гранада

Закуска. Свободно време или допълнителна целодневна екскурзия: Алхамбра и Гранада: С тази екскурзия ще можете да надникнете в света на гранадските емири с посещението в Двореца и Градините на Алхамбра, както и да се разходите из Гранада, където се намира Капелата с гробниците на Исабел Кастилска. Прибиране в хотела. Нощувка.

 

 

Ден 9 -  сряда четвъртък / Коста дел Сол - Ронда - София

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време или целодневна екскурзия: Красивата Ронда и каньона “Ел Дахо“: Жителите на Ронда живеят буквално на ръба. Ронда се намира на върха на отвесни скали, образувани от каньона на река Гуадалевин. Обаянието на града е превъранало Ронда в любимо място за вдъхновение на Орсън Уелс и Ърнест Хемингуей.  Впечатление прави  98 метровият мост “Пуенте Нуеве“, от които се разкрива живописна гледка към каньона “Ел Дахо“. Разходка из уличките на стария град,  изобилстващ с магазинчета за сувенири. “Плаза дел Торо “ с най- старата  испанска арена за бикоборство, а пред нея се намира  паметникът на известния    тореадор Педро Ромеро. Трансфер до летището за полет Малага- София. Кацане на Терминал 2.