Хавана и о-в Кайо Гилермо

Карибски мечти - Кайо Гилермо и Хавана

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

София - Хавана

Среща на летище София и полет за Хавана.


Ден 2

Хавана

Закуска. Разходка из най-известния някога пристанищен карибски град Хавана - днес град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи, аристократични хасиенди и… небостъргачите на новия център на града. Посещение на Сградата на Парламента /Капитолио/, Площада на Катедралата, Площада на оръжието, пазара на занаятчиите, Градския музей или Двореца на главните капитани, замъка Моро, крайбрежния булевард Малекон и Мемориала на Хосе Марти. Нощувка.

 

Ден 3

Хавана

Закуска. Пешеходна разходка из колониална Хавана /обявен за световно културно наследство през 1982 г./, където ще се потопите в автентичната атмосфера на града с прекрасните сгради колониален стил, построени от испанците между XVI и XIX век. Посещение на статуята на Исус Христос - Мирадор дел Кристо, намираща се на хълм, от който се открива прекрасна гледка към Хавана. Посещение на туристически комплекс Ла Сесилия. Посещение на некропола на Колон, Площада на революцията. Нощувка.

 

Ден 4

Хавана

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия "По стъпките на Хемингуей" – посещение на музея Хемингуей в Хавана, пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за написването на безсмъртната си творба "Старецът и морето". Посещение на баровете Ла Флоридита /La Floridita/ и Ла Бодегуита дел Медио /La Bodeguita del Medio/, в които Хемингуей е прекарал голяма част от престоя си в Куба. Нощувка.

 

Ден 5

Долината Винялес

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до долината Винялес /срещу допълнително заплащане/ – посещение на Националния парк Винялес /ЮНЕСКО/, разположен в провинция Пинар дел Рио, където ще се запознаете с една красива и автентична част на острова. Разположена в западната част на Куба, долината е основният производител на тютюн на острова. Посещение на фабрика за пури в град Пинар дел Рио. Обяд с невероятен изглед към долината Винялес. Посещение на известната пещера на индианеца (Cueva del Indio). Екскурзията завършва с посещение на сърцето на кубинската джунгла с лодка. Завръщане в Хавана. Възможност за посещение на спектакъл в бар Тропикана /срещу допълнително заплащане/. В цената се включва: трансфер от/до Тропикана, вход, коктейл за добре дошли, четвърт бутилка ром Havana Club Especial, вечеря. Нощувка в Хавана.

 

Ден 6

Хавана - о-в Кайо Гилермо

Закуска. Трансфер и полет за Кайо Гилермо - малкото островче, на което ще се почувствате сякаш сте попаднали в рая. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за почивка и плаж. Нощувка.

 

Ден 7

О-в Кайо Гилермо

Закуска. Свободно време за плаж и забавление. Нощувка.

 

Ден 8

О-в Кайо Гилермо

Закуска. Свободно време за плаж и забавление. Нощувка.

 

Ден 9

О-в Кайо Гилермо

Закуска. Свободно време за плаж и забавление. Нощувка.

 

Ден 10

О-в Кайо Гилермо - Хавана

Закуска. Свободно време за плаж и забавление. Трансфер и полет за Хавана. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

 

Ден 11

Хавана - София

Закуска. Свободно време в Хавана. Трансфер и полет за София.

 

Ден 12

София

Пристигане на летище София.