Почивка в Калабрия - хотел Club Esse Costa dello Ionio 4*

Почивка в Калабрия - хотел Club Esse Costa dello Ionio 4*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Намери цена и резервирай

Дата

Бр. възрастни

Бр. деца

Дете 1 /възраст/

Дете 2 /възраст/

Дете 3 /възраст/

Дете 4 /възраст/

Програма
Цени
Допълнителна информация
Хотели
по програмата
Допълнителни екскурзии

Ден 1 София – Бари – Марина ди Мандаторичо

Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 12:45 ч. Кацане на летището в Бари в 13:10 ч. Отпътуване за Йонийското крайбрежие на Калабрия. Настаняване в хотел "Club Esse Costa dello Ionio" 4* в Марина ди Мандаторичо. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

 

Ден 2 Росано Калабро – Кориляно Калабро

Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Еднодневна екскурзия "Историческото наследство на Калабрия" – Росано Калабро и Кориляно Калабро (с дегустация на "ндуя" и ликьор в Росано Калабро) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Росано е важен център на Византийската империя, наричан още "Византия" или "Южна Равена". Разходка в историческия център на града: катедралата, посветена на Дева Мария, параклиса "Св. Марко" – един от най-добре съхранените примери за византийска архитектура, както и църквата "Панагия" от 10 в. В епархийския музей се съхранява световно известния Codex Purpureus Rossanensis – гръцко евангелие от 6 в., включено в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на историческата фабрика "Амарели", превърнала се в световен символ на производството на сладки изкушения от корените на женско биле, и Музея на женското биле. Дегустация на "ндуя" и ликьор. Екскурзията продължава с посещение на впечатляващия Замък на херцозите в Кориляно, определян като един от най-красивите и добре запазени замъци в Южна Италия. Построен през 11 в., в продължение на векове той е доминирал над околната равнина.

 

Ден 3 Сан Джовани ин Фиоре – Лорика

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Еднодневна екскурзия "Сърцето на Калабрия" – Сан Джовани ин Фиоре и Лорика на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Сан Джовани ин Фиоре, наричан "вход към платото Сила", е важен занаятчийски, търговски и туристически център в Калабрия. Градът е свързан с монаха Джоакино да Фиоре – основател манастира "Свети Йоан" от 12 в., около който се развил града, а абатството на манастира днес е една от най-големите религиозни сгради в Калабрия. Посещение на Лорика – живописно високопланинско селище на брега на езерото Арво, известно със своите съхранени и диви пейзажи.

 

Ден 4 Чиро Марина

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Полудневна екскурзия "Вкусът на Калабрия" – Чиро Марина и замъкът "Карафа" на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Посещение на винарна, в която се произвежда висококачествено вино "Чиро" с контролиран произход: червеното и розето се произвеждат от червено грозде сорт "галиопо" от Калабрия, а бялото вино – от бяло гръцко грозде. Посещение на Музея на виното и замъка на фамилия Карафа – неаполитански благороднически род, който през средните векове се превръща в една от най-влиятелните феодални фамилии в Неаполитанското кралство. Замъкът е разделен на 365 стаи, и според легенда в него би трябвало да е скрито съкровище.

 

Ден 5 Санта Северина – Какури

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Еднодневна екскурзия "Магнетичната Калабрия" – Санта Северина и Какури на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Санта Северина е наричан още "един от най-красивите италиански градове", откъдето може да се наслаждавате на невероятна панорама. Посещение на величествения и впечатляващ замък, построен по време на норманското управление (11 в.) върху вече съществуващо византийско укрепление. Разходката продължава с катедралата "Св. Анастасия" от 13 в. и Баптистерията, построена в духа на византийските традиции. Посещение на Какури, където върху скала с височина 650 м се намира красиво имение, построено като страж над цялата долина.

 

Ден 6 Кротоне – Капо Колона – Ле Кастела

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Еднодневна екскурзия "Древност и Средновековие" – Кротоне, Капо Колона и Ле Кастела на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

В миналото Кротоне е бил един от най-важните градове в Магна Греция, в който Питагор основава своето училище. Посещение на националния археологически музей, в който се съхраняват важни артефакти от района на Магна Греция. На катедралния площад ще посетим базиликата "Дева Мария". Отпътуване към Капо Колона за посещение на светилището на Хера Лакиния – едно от най-важните светилища на Магна Греция. Последната спирка на екскурзията е Ле Кастела– една от най-красивите части на защитената зона Капо Рицуто. Тук се намира една от най-впечатляващите крепости в Италия, разположена на малък остров, свързан със сушата чрез тънка ивица земя.

 

Ден 7 Марина ди Мандаторичо – Матера – Корато

Закуска. Ранно напускане на хотела. Отпътуване за провинция Базиликата за посещение на Матера (включено в цената). Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. "саси", като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в тези жилища не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране, на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. "Мъртвият" период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога "саси" заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели.

Настаняване в хотел "Appia Antica" 4* в Корато, район Бари. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

 

Ден 8 Корато – Бари – София

Закуска. Ранно напускане на хотела. Отпътуване за Бари – пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. В новата част на града се разполагат основно административни сгради, магазини на световни марки, барове, ресторанти и озеленени паркове. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Тук се намира катедралата "Св. Савин", построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано Свево" от 12 в. – сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития. Разходката по крепостната стена разкрива красиви гледки към града, Адриатическо море и пристанището на Бари. Интересна за посещение е и базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Зад всеки ъгъл в стария град се крият малки магазинчета за сувенири и вино, ресторанти, сервиращи традиционните паста и фокача, а ароматът, който се носи от кафенетата, ви приканва да влезете и да опитате истинско италианско кафе, поднесено с топка сладолед или шоколадова торта. 

 

Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 13:40 ч с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София, Терминал 1 в 15:55 ч.