Съкровищата на Португалия, Испания и Мароко

Португалия, Испания и Мароко

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 Ден 1
София – Лисабон
Среща на Летище София (Терминал 2) за директен полет до Лисабон. Кацане на летището в Лисабон.
Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2
Лисабон – Севиля
Закуска. Напускане на хотела.
Обзорен тур на Лисабон с автобус и пешеходен тур. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa), ще се насладите на красотата на най - известните площади в Лисабон – Търговския площад – „Praça do Comércio“, площад „Rossio“, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния „Restauradores“. Разходката продължава по красивия булевард „Avenida Liberdade“ и завършва на площад „Marques de Pombal“, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най - опустошителните земетресения в историята на града през 1755 г.
Потеглане към Севиля.Привечер присигане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Севиля – Танжер – Тетуан
Закуска. Напускане на хотела и обзорен тур на Севиля.
Той включва: посещение на площад „Испания“, площад “Нуева“, Севилската Катедрала “Света Мери“, фонтана „Хиралда“, къщата “Адриатика“ и много други.
Потегляне към Гибралтарския проток. Наричат го „целувката на Европа с Африка“.
Фериботно преминаване през Тарифа - Танжер.
Обзорна обиколка на град Танжер.
Наричан Тингис в миналото, града играе важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. С население 600 000 души, той е важен икономически и културен център на страната. Свободно време за обяд.
Привечер пристигане в приказното белия град Тетуан. Настаняване в  хотел 4*. Вечеря. Нощувка      

Ден 4
Тетуан – Шафшауен
Закуска.
Сутринта обзорен тур на Тетуан, включващ кралския дворец (отвън) и старата медина, която е част от световното културно наследство под защитата на ЮНЕСКО.
Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия: Шафшауен - синия град на Мароко.
Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шафшауен.

Градчето  е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (района е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Облика му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най - впечатляващото е, че то е изцяло синьо.
Обиколката включва разходка из медината, минавайки през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шафшауен. Голямата Джамия и посещение на старата касба (възможна е входна такса). Свободно време.
Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5
Тетуан – Рабат- Казабланка
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, посещение на Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец – разглеждане отвън.
Продължаваме с Казабланка. Разглеждане на Казабланка. Ще имате възможност да се насладите на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, като посетите шикозния жилищен квартал "Анфа", както и да се разходите по прохладния булевард “Кормиш“.  Грандиозната джамия на Хасан II ще ви смае с величествената  си осанка.
Настаняване в хотел 4* в Казабланка. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Казабланка – Маракеш
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Маракеш.
Пристигане в “Перлата на Запада“. Обзорната обиколка на Маракеш включва: разглеждане на стария град, на един от най - известните африкански площади „Джема Ел Фна“, джамията „Култубия“ и двореца Бахия.
Свободно време. Прибиране в хотела. Вечеря.
Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка.

Ден 7
Маракеш - София
Закуска. Напускане на хотела.
Посещение на градините на Менара.
Възможност за допълнителна екскурзия: Градините на Жак Мажорел – един от най - важните обекти в Маракеш, характерен със своите уникални растителни видове.
Трансфер до летището за полет Маракеш - София.