Речен круиз из Белгия и Холандия

Речен круиз из Белгия и Холандия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1: Амстердам (30.03.2024)

Настаняване на речния кораб на пристанището в Амстердам след 16:00 ч. Вечерта може да излезете и да се потопите в нощния живот на града.

 

Ден 2: Амстердам (31.03.2024)

Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите, през времето на Златния му век през 17 век, се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на разходката ще видите красиво декорираните къщи, превърнали се в символ на Холандия, главния площад Дам, Кралския дворец, Националния музей и цветния пазар. Следобяд ви предлагаме още една екскурзия – до цветните градини Кукенхоф. Изключено е да си в Холандия през пролетта и да не посетиш най-известните градини в света, които отварят врати само за 2 месеца всяка година. Повече от 7 милиона лалета, нарциси и зюмбюли покриват 32 хектара с цветове и аромати. Връщане в Амстердам. Корабът отплава в 23:00 ч.

 

Ден 3: Ротердам (01.04.2024)

Пристигане в града около 07:00 ч. Сутринта ще се запознаете с Ротердам, град известен със съвременната си архитектура и иновативни конструкции. Ще видите иконата на града – моста Еразмус, получил заради формата си прозвището Лебеда и Кубичните къщи на архитекта Пиет Блом, които наподобяват дървета в гора. Следобяд на борда може да се включите в екскурзия до Хага – дом на кралското семейство и на холандския парламент. Ще разгледате старинния център със запазени сгради от времето на Средновековието, Ренесанса и Барока. Корабът отплава за Гент в 19:00 ч.

 

Ден 4: Гент (02.04.2024)

Закуска. Пристигане в Гент около 10:00 ч. Разгледайте един от най-красивите белгийски градове, където всяка сграда разказва история и всяка фасада крие легенда. Разходката ще ви запознае с най-известните забележителности на града, както и с местата, където местните се отбиват да пийнат по едно с приятели. Отплаване за Брюксел в 20:00 ч.

 

Ден 5: Брюксел (03.04.2024)

Закуска. Пристигане в Брюксел в 09:00 ч. Нашата екскурзия ще започне с впечатляващия площад Гранд Плейс, обграден с исторически сгради, където на всеки две години се прави килима от цветя. Ще видите и статуята на "Пикльото", която се намира в близката уличка. След пешеходната разходка ще продължите с автобус към Атомиума, считан за символ на града, Японската кула и Китайския павилион. Следват Кралската резиденция, двореца на правосъдието и сградите на Европейския парламент. След обяд ще имате свободно време за самостоятелни разходки. Отплаване за Антверпен в 20:00

 

Ден 6: Антверпен (04.04.2024)

Пристигане в Антверпен в 03:00 ч. Градът е известен с диамантите и художника Питър Пол Рубенс, чиято къща се намира в самия център. По време на екскурзията ще разгледате Старата крепост, Площада с кметството, Търговските къщи, Катедралата, а после ще се разходите из главната улица на града. После ще имате свободно време. Корабът отплава в 19:00 ч.

 

Ден 7: Дордрехт (05.04.2024)

Рано сутринта вече ще бъдете в Дордрехт – град разположен на остров между няколко реки. Някога тук е било най-старото търговско пристанище в страната. Днес може да се разходите из стария град с типичните холандски къщи, канали с дървени мостове, впечатляващи църкви и фантастична атмосфера. Корабът отплава в 13:00 ч. Този следобед ще се насладите на круиза. Вечерта ще имате прощална капитанска вечеря. Пристигане в Амстердам в 22:30

 

Ден 8: Амстердам (06.04.2024)

Освобождаване на кораба след закуска.