Един ден в Одрин

Един ден в Одрин

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Тръгване от София рано сутринта 05:00 ч от храм-паметник " Александър Невски" от страната на ул. "Оборище" по маршрут София - Пловдив - Хасково - Капитан Андреево.

Възможност за качване от Пазарджик, Пловдив, Хасково.

Преминаване на границата при ГКПП Капитан Андреево.

Пристигане в Одрин около обяд, градът известен с пехливанските (мазните) борби и вкусния джегер, втората османска столица след Бурса и преди Константинопол.

Посещение на уникалния по рода си дворцов комплекс на султан Баязид II, увенчан със 100 купола, разположен на десния бряг на река Тунджа. Сградите му са използвани за първата в света клиника за лечение на душевни заболявания, а през 1993 г. са превърнати в Музей на здравето, обявен от Съвета на Европа през 2004 г за „Най-добър европейски музей”. С помощта и на Музея на мадам Тюсо в Лондон са изработени восъчните фигури, благодарение на които музейното пространство оживява и посетителите се пренасят в друго време – на действащата някога болница и на практикуваните в нея методи за лечение. (без включена входна такса)

Разглеждане на забележителностите на града – джамията Селимие - уникално архитектурно творение на Мимар Синан - главният архитект на Османската Империя.

Свободно време за обяд, пазаруване, посещение на покрития пазар на Одрин ("малкото Капълъ Чарши") и голямата пешеходна търговска улица.

Посещение на търговския център Margi Outlet, с около 50 магазина предлагащи стоки на наложени марки и 8 заведения.

Възможност за пазаруване и на най-известния открит пазар в Одрин - Синия пазар, който предлага богато разнообразие от качествени местни стоки на изгодни цени.

Отпътуване за София около 17 ч.

 

Завръщане в София през нощта.