Солун и Метеора

Солун и Метеора

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

 Ден 1: Отпътуване от гр. София от стадион „Васил Левски” в 7:00 часа по маршрут: София – Кулата – Солун - Паралия Катерини. Пристигане следобяд в Солун - Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Отпътуване за курорта Паралия-Катерини /70 км. южно от Солун/. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Отпътуване за Метеорите - прочутите скални манастири, считани за Осмото чудо на света. Разглеждане на два манастира. Посещение на фабрика за икони. Свободно време в Каламбака или околността за обяд. Обратно връщане в Паралия – Катерини, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св.Параскева” и извора на Афродита. Вечерта по желание* гръцка вечер. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики. Отпътуване за България.