Белград – сърцето на Балканите

Белград – сърцето на Балканите

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1
Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч. от ОМВ Санкт Петербург, от София в 07.00ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Пътуване по маршрут София – Пирот – Ниш – Aвала – Белград. Посещение на хълма Авала, гордо извисяващ се над Белград, с прекрасна панорамна гледка към града и Шумадия. Възможност за посещение на телевизионната кула (входната такса се заплаща допълнително – около 300 RSD). След бомбардивоките през 1999 година, кулата е напълно реконструирана за 10 години и днес е един от символите на страната. Висока е почти 205 метра и предлага панорамна площадка на 122-рия метър, кафене, детски площадки, Музей на телекомуникацията, сувенирен магазин и др. Свободно време. Отпътуване за Белрад. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 2
Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод: Площадът на републиката със статуята на Михаил Обренович, Националния музей и Националния театър, площад „Теразие“, Народното събрание (Скупщина), храмът „Св. Сава“ - най-големият православен храм в Сърбия и на Балканите. Пешеходна разходка по улица „княз Михайло“ – най-известната търговска улица в столицата, изпълнена с кафенета и ресторанти. Тя завършва при Белградската крепост, изградена върху скали на хълм в непосредствена близост до реките Сава и Дунав. Свободно време. По желание: разходка с кораб по реките Сава и Дунав.
Нощувка.

Ден 3
Закуска. Отпътуване за Ниш – градът на Константин Велики. Пешеходна разходка: Площадът на освободителите, Нишката крепост – една от най-добре запазените крепости на Балканите и основна забележителност на града, главната пешеходна улица "Обреновичева", осеяна с множество ресторанти, кафенета и магазини, старата занаятчийска улица „Казанджийско сокаче“. Свободно време. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.